Napuhao 2,39 promila

Neinteligentan potez: Mrtav pijan sjeo za volan u Baški, pa pretjecao policiju preko – pune crte

Portal Novilist.hr

Policija je zabilježila 467 prometnih prekršaja, od kojih je 153 prekršaja bilo zbog nepropisne brzine kretanja vozila. Nadalje, 57 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 29 ih je za volan sjelo pod utjecajem alkohola



Proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije srećom nije bilo teških prometnih nesreća. Policija je zabilježila 467 prometnih prekršaja, od kojih je 153 prekršaja bilo zbog nepropisne brzine kretanja vozila. Nadalje, 57 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 29 ih je za volan sjelo pod utjecajem alkohola. Također evidentirana su dva prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige.


Piju i voze


Ovoga puta možemo izdvojiti dosta neinteligentan potez pedesetogodišnjeg vozača koji je, po svemu sudeći, dobrano zavirio u čašicu. Naime, izmjerena mu je najveća koncentracija alkohola od 2,39 promila. On je zatečen u subotu navečer oko 21 sat području Baške, gdje je vozeći Opel astru preko pune crte nepropisno pretekao službeno policijsko vozilo te nastavio vožnju krivudajući cestom. Na znak policije za zaustavljanje ubrzao je vožnju te pokušao pobjeći u čemu nije uspio.


Po visini izmjerene koncentracije alkohola slijedi ga 23-godišnja vozačica koja je u nedjelju oko 18.40 sati u dva navrata vozilom VW golf neovlašteno ušla u dvorište tvrtke na području Matulja te vozeći dvorištem oštetila parkirano službeno vozilo tvrtke. Vozačici je izmjerena koncentracija alkohola od 2,13 promila. Također, jučer oko 20 sati na području Bribira policija je zaustavila 67-godišnjaka koji je upravljao odjavljenim Land roverom, bez registracijskih oznaka, a izmjereno mu je 1,30 promila alkohola u krvi.


Isključeni pa samovoljno uključeni




 U noći od subote na nedjelju na području čvora Kikovica policija je iz prometa isključila 38-godišnjeg vozača Citroena, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 0,69 promila. Unatoč isključenju iz prometa ovaj vozač je ponovo zatečen u prometu na području Čavli, a sličan slučaj zabilježen je i 30. travnja oko 6.20 sati gdje je u riječkoj Ulici Luki iz prometa isključen 26-godišnji vozač Fiata, koji je unatoč vidnoj alkoholiziranosti odbio provjeru. Spomenuti vozač ponovo je oko 7.20 sati zatečen na području Podmurvica te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,12 g/kg nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.


Iste večeri, oko 21.30 sati na području Povila u nepropisnom pretjecanju zatečeno je osobno vozilo Fiat, kojim je pri koncentraciji alkohola od 1,42 promila upravljao 26-godišnji vozač.


Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, većina prethodno navedenih vozača, kao i 23-godišnja vozačica su zadržani u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te su prekršajno prijavljeni.


Osim prometnih prekršaja na prometnicama proteklog vikenda su zabilježene i 34 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam lakše ozlijeđeno.