S tjeralice u zatvor

Ne može si pomoći: Riječanin opet uhićen s drogom i lažnim dokumentima

Slavica Kleva

Protiv Damira Ivezića na snazi je bila tjeralica / Foto Marin ANIČIĆ

Protiv Damira Ivezića na snazi je bila tjeralica / Foto Marin ANIČIĆ

Pretresom stana u kojem je boravio, 28-godišnjem Iveziću su pronađene dvije vrećice s nešto više od 30 grama kokaina, 20 grama marihuane, a ponovo je zatečen s krivotvorenom putovnicom i osobnom iskaznicom



RIJEKA – Damir Ivezić zvan Rambo jučer je nakon kratkog boravka na slobodi u jutarnjim satima doveden dežurnom tužitelju zbog provođenja dokazne radnje prvog ispitivanja zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga i krivotvorenje isprava.


Pretresom stana u kojem je boravio, 28-godišnjem Iveziću su pronađene dvije vrećice s nešto više od 30 grama kokaina, 20 grama marihuane, a ponovo je zatečen s krivotvorenim ispravama, koristio se lažnom putovnicom i osobnom iskaznicom. Kratko je boravio na slobodi stoga jer je potkraj rujna prošle godine doveden sucu istrage zbog istovrsnog kaznenog djela, a boravio je u istražnom zatvoru i u lipnju prošle godine zbog protupravne naplate i u tom slučaju platio jamstvo u iznosu 30 tisuća kuna.


Tada je potpisao izjavu da za vrijeme boravka neće počiniti drugo kazneno djelo, ali je riječ i jamstvo »obrisao« onog trenutka kad ga je policija nakon tri mjeseca zatekla sa 101,6 grama heroina, 200 grama amfetamina i nešto manjom količinom marihunae. Tada ga je policija zatekla i s lažnom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom, dokumentima s njegovom fotografijom, ali drugim imenom izdanim u Republici Sloveniji. Tom prilikom sudac istrage nije mu odredio jamstvo već mu je odredio istražni zatvor bez mogućnosti izlaska iz zatvora. No, u međuvremenu se Ivezić zbog zlouporabe droga nagodio na zatvorsku kaznu i do pravomoćnosti pušten, no očigledno ne zadugo. Stoga je jučer odmah nakon ispitivanja sproveden u riječki zatvor jer je protiv njega na snazi egzistirala tjeralica i pritvor.




Ivezić je višestruko osuđivana osoba zbog činjenja kaznenih djela iz domene zlouporaba opojnih droga, ima najmanje šest pravomoćnih presuda, izricane su mu bezuvjetne višegodišnje kazne zatvora.