Kazneno djelo prevare

Nastavljeno suđenje bivšoj cvjećarici Rozmari Macura: Vještačenjem do podataka o njenim kreditama

Slavica Kleva

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Koliko u konačnici iznosi dug, koliko je od cjelukupne sume podignutih kredita vraćeno, a koliko je »palo« na teret  nosioca kredita podignutih u ime Macure, može se saznati samo provođenjem sudskog knjigovodstvenog vještačenja



Nastavljeno je suđenje za prevare Rozmari Macura, 45-godišnjoj bivšoj cvjećarici. Riječ je o drugom dijelu optužnog akta koji je bio prispojen prethodnom po kojemu je nedavno nepravomoćno osuđena za tri kaznena djela prevare na dvije godine i deset mjeseci zatvora.


I u ovoj potonjoj optužnici Rozmari Macura se tereti za kaznena djela prevare od čega su četiri pozajmice i nešto više od desetak podignutih kredita u raznim bankama koje je djelomično u početku i vraćala ali nakon izvjesnog vremena prestala plaćati anuitete osobama na čija je imena i podizala kredite.


Koliko u konačnici iznosi dug, koliko je od cjelukupne sume podignutih kredita vraćeno, a koliko je »palo« na teret  nosioca kredita podignutih u ime Macure, može se saznati samo provođenjem sudskog knjigovodstvenog vještačenja.




Na posljednjoj raspravi raspravna sutkinja Damira Delost donijela je rješenje o knjigovodstvenom vještačenju nakon što je prikupila sve podatke.


Naime, sudskim putem je zatražena cjelokupna dokumentacija iz svake pojedine banke. Iz Zagrebačke banke stigla je dokumentacija za dva kredita, Hypo banke  tri kredita, OTP banke dva kredita, a po jedan u Istarskoj kreditnoj banci Umag, Sonic banci, Podravskoj banci, Erste banci i u Gradskoj kreditnoj štedionici. Zatraženi su podaci o troškovima nastalim na Diners kartici jedne oštećene osobe koja je dala Macuri na korištenje.