PU ličko-senjska

Nastavljene provale na području Like, krade se od namještaja do – WC školjki

Marin Smolčić

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER



GOSPIĆ Policijska uprava ličko-senjska izvjestila je kako su tijekom proteklog vikenda evidentirane tri teške krađe. Pri tome je nastavljen serijal provala u nenastanjene kuće od kuda lopovi kradu sve čega se dokopaju.


Tako je noću 12. travnja, u mjestu Županjdol, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i gospodarske objekte vlasništvo 70-godišnjaka iz Zagreba te iz gospodarskog objekta ukrao kosilicu.


Provala je izvršena i 13. travnja, u mjestu Krivi Put, Grad Senj, kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 71- godišnjaka iz Senja iz koje je ukrao veću količinu krumpira.




Na odmorištu autoceste A1 na području Grada Gospića 13. travnja nepoznati počinitelj provalio je u kamper, iz kojeg je ukrao novčanik s dokumentima i novcem, u vlasništvu 52-godišnjeg austrijskog državljanina. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu  podnijeti kaznene prijave.


Na području djelovanja PU ličko-senjske prošle je godine evidentirano 85 provala u kuće. Tom je prilikom ukradeno sve čega su se lopovi dočepali, od tehničke robe, namještaja, alata do WC školjki. Prema sadašnjoj dinamici provala lanjske  brojke provala kroz cijelu godinu mogle bi biti ostvarene već u prvom polugodištu 2019. godine.