Svemu kumovao alkohol

Nasilnik iz Viškova ostao u zatvoru, ozlijeđenoj djevojci pozlilo usred smjene na poslu

P. N.

Snimka privođenja / Foto screenshot RTL

Snimka privođenja / Foto screenshot RTL

Djevojka radi u Viškovu kao konobarica u kafiću i jučer je redovno došla u svoju smjenu, no usred smjene joj je pozlilo. U nedjelju će djevojka i još nekoliko svjedoka dati svoje iskaze sucu, a pred njim će se ponovno pojaviti i 26-godišnjak. Tada će biti poznata i kazna koja čeka 26-godišnjaka



Nešto iza podneva policija je dovela na riječki Prekršajni sud 26-godišnjaka koji se sukobio s djevojkom u noćnom klubu na Viškovu i nanio joj lakše ozljede te je potom pobjegao, a snimke privođenja na sud na kojemu se zadržao oko tri sata objavio je RTL. 


Željko Kurjega, sudac Prekršajnog suda u Rijeci, kazao je da mladić poriče sve za što ga se tereti pa još ništa nije gotovo.


“Danas nije bilo moguće završiti ovu priču… Nije bilo moguće završiti s obzirom da nismo imali dokaze koji bi uputili to da je okrivljenik počinio prekršaj, a isti osporava da je to počinio”, kazao je sudac Kurjega za RTL.




Sudac kaže kako nije imao dovoljno elemenata za donošenje odluke pa policija do sutra ujutro do 10 sati na sud mora dovesti i petero svjedoka. “Do sutra je u zatvoru”, kazao je Kurjega.


Inače, policiji je taj mladić stari znanac, a u ovom slučaju zbog kojeg je djevojka potražila liječničku pomoć tereti ga se za naročito drsko i nepristojno ponašanje prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, od kojih je jednu vrijeđao, naguravao i lakše ozlijedio pa je završila na hitnom traktu. 


Liječnica sa Hitnog trakta na Sušaku dala je izjavu o stanju ozlijeđene djevojke: 


“Pregledali smo, odnosno opservirali. Napravili smo CT mozga koji je isključio težu ozljedu glave. Otpuštena je doma s preporukom mirovanja i daljnje kontrole kod svog liječnika obiteljske medicine. Po nalazima koje imamo, nije bilo nikakvih ogrebotina ni hematoma po tijelu”, kazala je Pia Cvijanović, liječnica specijalizantica Hitnog trakta Sušak. 


Policija to ne potvrđuje službeno, ali se doznaje kako je cijeloj priči kumovao i alkohol. Mladić i djevojka se poznaju od ranije. Bili su u noćnom klubu, on ju je navodno počastio pićem i tada je došlo zbog svađe. Nitko ne zna zašto je svađa je izbila. No, zaštitari su potom izveli 26-godišnjaka iz kluba, a za njim je izašla i djevojka. Sve kulminira ispred noćnog kluba, izvijestila je u RTL-u Danas Maja Brkljača uživo iz Viškova. 


Djevojka radi u Viškovu kao konobarica u kafiću i jučer je redovno došla u svoju smjenu, no usred smjene joj je pozlilo te je zamolila vlasnicu kafića da ode kući, dok danas nije došla na posao. Sutra će djevojka i još nekoliko svjedoka dati svoje iskaze sucu, a pred njim će se ponovno pojaviti i 26-godišnjak. Tada će biti poznata i kazna koja čeka 26-godišnjaka, izvijestila je Maja Brkljača.