Ovaj put prijavljen samo za - obijesnu vožnju

Nasilnički dosje: Upad na terasu autom nije jedini ispad splitskog vojnog invalida

Hina

Foto Paun Paunović / Cropix

Foto Paun Paunović / Cropix

Vladimir Benac je prije nekoliko mjeseci susjeda teško ranio iz pištolja, nakon što je bio završio u zatvoru jer je pijan radio nered u konobi »Fife«. Tereti ga se i da je udario 18-godišnjakinju i njenog psa, a uvjetno je osuđen zbog pucanja na skupštini HVIDR-e



SPLIT – Splitskog stopostotnog hrvatskog ratnog vojnog invalida Vladimira Benca (52), koji se u ponedjeljak nasuprot zgrade Gradske uprave u alkoholiziranim stanju automobilom zabio u terasu kafića, splitska je policija kazneni prijavila zbog obijesne vožnje, te protiv njega podnijela i optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.


Ne otkrivajući identitet počinitelja, u splitskoj policiji navode kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg sumnjiče da je u ponedjeljak oko 14 sati, na Šetalištu Ivana Meštrovića, u alkoholiziranom stanju Chevroletom u više navrata udario te njime pokušao preskočiti ogradni zid terase kafića.


Srećom, a najvjerojatnije zbog jake bure, u tom trenutku na terasi nije bilo gostiju pa nitko nije ozlijeđen.




Nakon što je automobilom prešao preko zida, 52-godišnjak je izišao iz vozila i ušao u kafić »Bobis«, gdje je narušavao javni red i mir.


U policiji su potvrdili kako su tijekom privođenja morali upotrijebiti sredstva prisile, jer 52-godišnjak nije želio poći s njima u policijsku postaju. Ne zna se kolika mu je bila koncentracija alkohola u krvi jer je odbio alkotestiranje, a jutros je nakon otriježnjenja odveden pritvorskom nadzorniku.


Vladimir Benac je do sada u nekoliko navrata imao posla s policijom. Prije nekoliko mjeseci je svog susjeda Denisa Bušelića teško ranio iz pištolja, nakon što je bio završio u zatvoru jer je pijan radio nered u konobi »Fife« u samom središtu grada.


Tereti ga se i da je udario 18-godišnjakinju i njenog psa, a uvjetno je osuđen zbog pucanja na skupštini HVIDR-e.


Teretilo ga se za oružani upad i pucnjavu u zgradi splitskog Poglavarstva, no taj je slučaj otišao u zastaru.  Oslobođen je, pak, tužbe za oružani upad u zgradu splitske policije, gdje je slično jučerašnjem incidentu, upao automobilom.


U medijskim izvješćima može se naći i kako je još krajem devedesetih pucao iz pištolja u poslovnici splitskog HZZO-a na rivi.


Vladimir Benac ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske. Bio je pripadnik HOS-a, specijalne policije i specijalnih postrojbi na čelu s Antom Rosom. Radio je i u zapovjedništvu Zbornog područja Split, Obučnom središtu u Šepurinama, a prošao je ratišta u Dalmaciji i BiH. U ratu je ranjen čak četiri puta, a posljednji put, u napadu maljutke na terenac kojeg je vozio, izgubio je nogu.