Gospićka policija

Naplaćivali osiguranje, novac zadržavali za sebe

Marin Smolčić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



GOSPIĆ Završena je kriminalistička obrada koju su proveli djelatnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske nad 30-godišnjakinjom i 37-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave.


Tako je 30-godišnjakinja u razdoblju od 18. srpnja 2014. godine do 1. rujna 2017. godine kao djelatnica u jednoj osiguravajućoj kući u Gospiću sklopila ponude automobilskog kaska i osiguranja u pomorstvu, zrakoplovstvu i transportu, nakon čega je stornirala ponude i zadržala novac za sebe, čime je oštetila 55-godišnjaka i 66-godišnjakinju iz Gospića.


Taj lopovski niz je nastavljen kada je 2. veljače 2018. godine sklopila policu kasko osiguranja na ime 39-godišnjakinje iz Gospića bez njenog znanja i prisustva te u policu kasko osiguranja unijela neistinite podatke i svojim potpisom omogućila izradu police s neistinitim sadržajem. U ovaj nečasni posao uključio se njezin 37-godišnji kolega koji je isto napravio 22. siječnja 2018. godine s podacima 29-godišnjakinje iz Gospića.




Dobra vijest iz policijskih anala vezana je uz dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava. Jučer je građanin iz Gospića dragovoljno predao 44 komada raznog streljiva i dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.