U zatvoru zbog podvođenja

“Napaljena bucka ispunjava sve Vaše želje”: Bračni par prisiljavao 19-godišnju Lovranku na prostituciju

Slavica Kleva

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Na samom početku dogovorenog biznisa, djevojka je odbijala pružati seksualne usluge, ali su pritom krenule prijetnje. Bračni par Domika prijetio joj je da će morati davati seksualne usluge jer su za nju platili oglas unaprijed za tri mjeseca i na taj im je način dužna 500 eura



RIJEKA »Carla, 19 godina, opis: grudi 6. sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve Vaše želje i Vašu maštu pretvara u stvarnost u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24 sata«, oglas je za pružanje seksualnih usluga, objavljivan u oglasnicima Burza i Plavni oglasnik, a iza njega stoji bračni par, 29-godišnja Adrijana Butković Domika i 34-godišnji Bernard Domika. Oni su jučer prepraćeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru jer su osumnjičeni da su organizirali i oglašavali pružanje seksualnih usluga za novac, a za pružanje ovih usluga vrbovali i namamili 19-godišnju djevojku s prebivalištem u Lovranu. Uz pratnju odvjetnika Marijana Đudarića u istražni centar je prepraćena Adrijana Butković Domika, a osumnjičenog Bernarda Domiku zastupa odvjetnik Pero Radić.


Zabrana pristupa


Iako je zamjenica Općinske državne odvjetnice Vesna Cvitković za osumnjičenike tražila istražni zatvor bez određivanja jamstva, sudac istrage Bosner odredio je jamstvo u visini 75 tisuća kuna za svakog ponaosob uz mjeru opreza – zabranu približavanja djevojci koju su supružnici vrbovali. Visina jamstva odgovara zaradi koju su supružnici stekli kaznenim djelima. U istražnom zatvoru ostaju mjesec dana zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke, ali i zbog ponavljanja djela.



Pretukli i opljačkali mladog Crikveničanina


Zanimljiva činjenica vezuje se za bračni par Domika. Točno prije pet godina, u prosincu 2011. godine, oni su završili u istražnom zatvoru osumnjičeni za razbojstvo i pljačku jednog 25-godišnjeg mladića. Supružnici Domika slatkorječivim obećanjima nagovorili su 25-godišnjeg Crikveničanina da ih pusti u svoj stan na adresi Ulica Hrusta. I dok ga je Adrijana pokušala zaokupiti koristeći se prvenstveno svojim ženskim čarima, Bernard je na mladića nasrnuo drvenom palicom mlateći ga po glavi. Nakon što su mu oteli 2.800 kuna, pobjegli su iz stana, a njega ostavili ozlijeđenog. Srećom, 25-godišnjaku su liječnici utvrdili samo ozljede lakše naravi. Policija je nakon mladićeve prijave o razbojničkom napadu mlade supružnike Domika brzo pronašla te kod njih pronašla dio ukradenog novca i drvenu palicu.





Sve je počelo 9. studenog kada je Adrijana Butković Domika vrbovala 19-godišnjakinju za pružanje seksualnih usluga. Bračni par Domika unajmio je stan na jednoj riječkoj adresi, odredili su cijenu rada, pola sata s mušterijom 500 kuna, sat seksualnih užitaka za 800 kuna. U dosadašnjem tijeku istrage utvrđeno je oko petnaestak mušterija s područja Primorsko-goranske županije koje su u tih mjesec dana obilazile stan na riječkoj adresi. No, na samom početku dogovorenog biznisa, 19-godišnjakinja je odbijala pružati seksualne usluge, ali su pritom krenule prijetnje. Bračni par prijetio joj je da će morati davati seksualne usluge jer su za nju platili oglas unaprijed za tri mjeseca i na taj im je način dužna 500 eura.


»Radit ćeš dok nam ne otplatiš dug, nećeš se dobro provesti ako budeš odbijala mušterije«, govorili su joj.


Zaključana u sobu


Unatoč plakanju i moljakanju, supružnici nisu odustajali. Adrijana Domika djevojci je govorila da se smiri, čak joj je napisala raspored dolazaka mušterija, zakucala je raspored na vrata sobe koja bi nakon što bi mušterija došla i zaključavali. Time su joj zapravo ograničavali kretanje, a bila je, kako se u dosadašnjoj istrazi utvrdilo, i po nekoliko dana prisiljena boraviti u stanu s ograničenim kretanjem.


snimio Marin ANIČIĆ


snimio Marin ANIČIĆ



»Nećeš me zaje…, samo glumiš da ti je loše, ne ideš ti nigdje«, znala je vikati Adrijana Domika na djevojku, pa osim što su je zaključavali, kupovala joj je donje rublje i provokativnu odjeću, tjerala ju je da se »seksi« oblači, pritom joj stalno govoreći da im je dužna i neosnovano je optužujući da ih zapravo ona vara i uzima novac od klijenata.


Supružnici se zato, osim za organiziranje prostitucije, sumnjiče da su djevojci protupravno oduzimali slobodu, ograničavajući joj kretanje, ali se terete i za izrečene prijetnje po život. Nasilje je kulminiralo 11. prosinca kada joj je bračni par nezadovoljan načinom na koji je djevojka pružila seksualnu uslugu, prišao, uhvatio je za vrat gušeći je i vičući da će je ubiti. Djevojka se sledila od straha za vlastitu sigurnost te je vrebala trenutak kada se i obratila za pomoć opatijskoj policijskoj postaji. Tamo je sve detaljno opisala i ispričala.


Arhiva NL


Arhiva NL