Sukob u Splitu

Napadnut brat Filipa Zavadlava: ‘Napali su me misleći da se osvećuju i da to može išta promijeniti’

Portal Novilist.hr

Foto čitatelj, Index

Foto čitatelj, Index

Lako za to što su mene napali, nego što su izgubljena tri života. Mene su napali misleći da se osvećuju i misleći da to može išta promijeniti. A to ne može ništa promijeniti, rekao je Stanislav Zavadlav



SPLIT Stanislav, mlađi brat Filipa Zavadlava (25) osumnjičenog za trostruko ubojstvo, napadnut je u četvrtak popodne oko 15,30 sati u gradskom autobusu na predjelu Kila, doznaje se večeras od Ane Čepić iz ureda glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske policije.


Kako je Čepić rekla za Hinu, jedan je građanin policiji dojavio kako je Stanislav popodne napadnut u autobusu gradskog prijevoza, no kada je policija izišla na teren i razgovarala s vozačem autobusa on im je rekao da taj incident nije vidio, kao ni drugi ljudi koje su o tome pitali.


“Naši su ga djelatnici tražili, ali ga nisu našli, a kada su ga konačno dobili na mobitel potvrdio je da je napadnut, no o samom događaju nije želio govoriti. Odbio je i bilo kakvu pomoć. Praktički ga tražimo od događaja, no izgleda da se skriva”, rekla je Čepić.




Stanislav bi sutra trebao svjedočiti pred sucem istrage na splitskom Županijskom sudu.


“Lako za to što su mene napali, nego što su izgubljena tri života. Mene su napali misleći da se osvećuju i misleći da to može išta promijeniti. A to ne može ništa promijeniti. Ja im nisam ni stiga reć. Oni mene smatraju krivim za sve jer novine pišu kako je on branio brata”, ispričao je Stainslav Zavadlav Indexu.


Stanislav Zavadlav kaže da to što se piše nije točno. Tvrdi da je njegov brat imao problema s Marinom Bobanom i Juricom Torlakom te da su oni iznuđivali novac od njega i da je postojao sukob među njima, ali da on sam nije znao sve detalje.


Na pitanje zbog čega mu se brat nije obratio policiji, kaže: “Mislim da je on mislio da to ne bi promijenilo ništa. Mi smo do sada imali nekih iskustava s policijom gdje je sve ispalo totalno izvrnuto. Na primjer, kad je moj otac mene napao, on je zvao policiju, a ja sam dobio prijavu.”


Dodao je kako misli da sustav ne funkcionira baš dobro. “Ne želim vrijeđati, svaka čast svakome tko radi svoj posao i državnim službenicima, ali ja mislim da je to razlog zašto on nije prijavio policiji”, rekao je Zavadlav.


Na pitanje zbog čega on sam nije prijavio da je pretučen, odgovorio je: “Danas nisam otišao u policiju zato što bih u policiji bio zadržan, a inače sam ovisnik. I ne mogu raditi sve što mogu raditi na slobodi. No to što sam ja ovisnik nije dovelo do ovoga.”


Stanislav je za Index ispričao kako mu smeta što se sve piše o njegovoj obitelji.