Nacionalna mržnja

Napadačima koji su izazvali incident u Đevrskama prekršajne prijave. Dignuta i kaznena prijava za jedan raniji napad

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi



ZAGREB Policijska uprava (PU) šibensko-kninska podnijela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Đevrskama, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u petak u emisiji RTL Danas dodavši kako je podignuta i kaznena prijava zbog prijetnje, koja se u istom mjestu dogodila mjesec dana ranije.


Policija je u petak podnijela još tri prekršajne prijave zbog incidenta koji se 21. kolovoza dogodio u Đevrskama, kada su počinitelji po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste tamošnjeg kafića.


»Temeljem prijave vlasnika podnesene su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnijela ukupno pet prekršajnih prijava«, izjavio je Milina.




Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Policija je, uz te, podnijela i jednu kaznenu prijavu zbog događaja iz srpnja ove godine.


Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi.


Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju u općini Biskupija istoga dana fizički napali goste kafića te ih lakše ozlijedili.


Kazao je da međusobno ne povezuju počinitelje ova dva događaja te istaknuo da šibensko-kninska policija u njihovom pronalasku surađuje i sa susjednim policijskim upravama.