Više puta procesuiran

Napadač iz Viškova ima debeli dosje: Mlatio je i pljačkao maloljetnike, a tražili su ga i putem tjeralice

P. N.

Arhiva NL

Arhiva NL

Novi list je o Šimi L. pisao prije tri godine, kada je bio optužen zbog razbojništva, ali i zbog njegovog učestalog nedolaska na sud. Za njim je bila raspisana i tjeralica, a optužen je bio za razbojništvo koje je počino s još tri nepoznata mladića nad dvojicom maloljetnika 2012. godine u Ulici braće Hlača



RIJEKA – Osumnjičenik za napad na djevojku u Viškovu – a radi se o 26-godišnjem Šimi L. – u proteklih je desetak godina procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela.


Policija danas ujutro na Prekršajni sud u Rijeci mora dovesti petero svjedoka, a Šime će do tada ostati u zatvoru.


Novi list je o Šimi L. pisao prije tri godine, kada je bio optužen zbog razbojništva, ali i zbog njegovog učestalog nedolaska na sud.




Za njim je bila raspisana i tjeralica, a optužen je bio za razbojništvo koje je počino s još tri nepoznata mladića nad dvojicom maloljetnika 2012. godine u Ulici braće Hlača.


Prišao je tada dečkima i od njih zatražio cigarete, a kada su mu rekli da nemaju jednog od njih krenuo šakama udarati po glavi i rekao da izvadi sve iz džepova. Uplašen, maloljetnik mu je predao mobitel, ručni sat vrijedan četiri tisuće kuna, novčanik i osobne dokumente. Zadržao je sve osim novčanika, a u međuvremenu su trojica njegovih kompanjona tukli i »cipelarili« drugog maloljetnika, uzeli mu mobitel i na kraju pobjegli.


Maloljetnici su zaradili krvne podljeve i ogrebotine po glavi, ali su ozljede okarakterizirane lakšim. Šime je ubrzo uhićen, a kada je podignuta optužnica, potpisao je primitak optužnice, jednom se pojavio na raspravi, a zatim u dva navrata nalozi za njegovo dovođenje nisu realizirani. Jednom je nedostatak opravdao, drugi put nije pa je sud odlučio zatvoriti ga.


Već do tada je dva puta bio osuđivan za teške krađe uvjetnim kaznama.