Zagrebačka policija

Nanjušio ih pas As: Dvojac u Golfu ostao bez 9 kg amfetamina, najveća zapljena ove godine

Hina

Foto MUP

Foto MUP

Dvojicu mladića policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su u automobilu Golf njemačkih registracija u srijedu poslijepodne na autocesti A1 u smjeru Zagreba



ZAGREB  Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 24 godine u čijem je automobilu službeni pas As pronašao više od devet kilograma amfetamina, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge na zagrebačkom području.


Dvojicu mladića policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su u automobilu Golf njemačkih registracija u srijedu poslijepodne na autocesti A1 u smjeru Zagreba.


“Prilikom postupanja policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost prometne dokumentacije, registarske oznake i šasije, a zbog čega su muškarce doveli u službene prostorije”, kazala je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti.




Dan kasnije policijski pas As u automobilu je detektirao prisutnost droge te je pretragom automobila pronađeno 9204 grama amfetamina, pakirano u devet paketa.


Obojica su osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 32-godišnjaka policija sumnjiči i za krivotvorenje isprave jer je nabavio lažne njemačke registracije za ‘golf’ u kojem su skrivali drogu.


Nakon kriminalističkog istraživanja dvojac je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.


Zagrebačka policija izvijestila je da je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila 200 kaznenih djela iz područja zloupotreba droga, što je u odnosu na prošlu godinu porast od 56,3 posto.


To je dokaz većeg zadiranja policijskih službenika u “tamnu brojku”, kažu u zagrebačkoj policiji koja je s posljednjom zaplijenom ove godine ‘presrela’ više od od 13 i pol kilograma amfetamina.


“Po vrstama droge na području Policijske uprave zagrebačke najčešće se zapljenjuje droga cannabis tipa marihuana, koja u ukupnom zbroju čini udio veći od 70 posto ukupnih zapljena. Odmah drugi po redu je amfetamin, čiji je udio u ukupnim zapljenama 7,79 posto.


Zadnju veću zapljenu amfetamina kroz kriminalističko istraživanje Policijska uprava zagrebačka realizirala je krajem siječnja ove godine kada je u stanu na području Novog Zagreba pronašla pola kile amfetamina”, kažu u policiji.