Nesretni slučaj

Nakon nasukavanja broda kod Trogira umro 51-godišnji muškarac

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER



Umro je 51-godišnji muškarac kojemu je u četvrtak pozlilo te se nasukao s brodicom na otočić kod Trogira, a nije ozlijeđen nijedan od troje članova njegove obitelji s kojima je bio na brodu.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak je priopćilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer oko 18 sati zaprimila dojavu očevidaca o nasukavanju brodice s četiri osobe na otočić Krknjaš.


Očevidac je dojavio kako se većina članova posade čini neozlijeđenima, osim muškarca koji je u tom trenutku bio bez svijesti. U pomoć su mu priskočili nautičari koji su plovili tim područjem te nad njim primijenili postupak reanimacije.




Gliserom su na mjesto nasukavanja stigli i djelatnici Hitne pomoći, a pomoć muškarcu nastavili su pružati i na spasilačkoj brodici Lučke ispostave Milna gdje je prebačen iza 19 sati radi hitnog medicinskog transporta.


No, oko 19.30 sati liječnici su na toj brodici ustanovili smrt muškarca, čije je tijelo prevezeno do Trogira.


Očevidom je utvrđeno da je tom državljaninu Hrvatske i Njemačke, koji je na brodici dužine 7,4 metra plovio sa suprugom i dvoje malodobne djece, pozilo te se brodicom nasukao na otočić. U nasukavanju nije ozlijeđen nitko od ostalih članova posade.