Još se ne zna što je pošlo po zlu

Nađen trag novca: Klinger prodao kuću u Rijeci, pa novac uplatio Bonichu za stan u New Yorku

Šarlota Brnčić

Policija je ušla u trag dijelu novca koji je Klinger izgleda uplatio kao akontaciju za Bonichev stan u New Yorku. Pojedini američki mediji pišu da je Bonich ugostio Klingera u New Yorku te mu pomagao da se uklopi na novo radno mjesto na koledžu Hunter.



NEW YORK » U pozadini mučkog ubojstva poznatog povjesničara i istraživača, 42-godišnjeg Riječanina Williama Klingera, a za koje je osumnjičen drugi Riječanin, sada američki državljanin Alexander Bonich (49), sudeći prema posljednjim saznanjima, isključivo je neuspio dogovor između dvojice muškaraca oko kupoprodaje nekretnine.


 Prema pisanju tršćanskog Il Piccola, Klinger ubijen u njujorškom parku Astoria, bio je zainteresiran za kupovinu stana u vlasništvu Bonicha. U međuvremenu je Klinger prodao kuću u Rijeci te već pokrenuo kupoprodajni postupak prije odlaska u Ameriku, piše Il Piccolo, kao i da je tim novcem od prodaje Klinger želio započeti novi život u SAD-u.


Policija je ušla u trag dijelu novca koji je Klinger izgleda uplatio kao akontaciju za Bonichev stan u New Yorku. Pojedini američki mediji pišu da je Bonich ugostio Klingera u New Yorku te mu pomagao da se uklopi na novo radno mjesto na koledžu Hunter. Je li se u konačnici nisu mogli dogovoriti oko novčanog iznosa za kupovinu stana ili se radilo o kakvim drugim nesuglasicama za sada se može samo pretpostavljati.




  Klingerova obitelj koja do sada nije željela izlaziti u javnost, odlučila je to ipak učiniti.


»Williama se ubija po drugi put zahvaljujući kojekakvim izjavama njegova ubojice. Kako bi olakšao svoju poziciju, blati osobu koja se, za razliku od njega, ne može braniti jer je mrtva« priopćila je u ime čitave obitelji Klingerova šogorica Chiara, pogođena verzijom priče Alexander Bonicha prema kojoj je Klinger taj koji je došao u park naoružan.