Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Spasilačka akcija

Na planinare pala odlomljena stijena: HGSS-ovci spasili dvoje ljudi na Dabarskim kukovima

Ilustracija / Snimio Silvano JEŽINA
Ilustracija / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2017. u 23:40 2017-10-14T23:40:00+02:00

»Poziv u pomoć primili smo u 17 sati, a u 18,10 žena je već bila u kolima hitne pomoći, a sat kasnije i muškarac. Oboje su teško ozlijeđeni, ali se nadamo brzom oporavku. Mogu reći da su naši spašavatelji vrlo uspješno i brzo odradili tešku akciju stijenskog spašavanja«, rekao je Šaban

GOSPIĆ Na Dabarskim kukovima na srednjem Velebitu dvoje penjača iz planinarske škole zagrebačkog Planinarskog društva »Željezničar« teško su stradali, ali im je, zahvaljujući akciji Hrvatske gorske službe spašavanja, brzo pružena pomoć.

U akciji je sudjelovalo 12 spasilaca, a njihov voditelj, Mario Šaban, rekao je Hini da je akcija bila zahtijevna. Naime, na grupu penjača pala je odlomljena stijena i pogodila dvoje koji su ostali ozlijeđeni na teško pristupačnoj stijeni.

»Poziv u pomoć primili smo u 17 sati, a u 18,10 žena je već bila u kolima hitne pomoći, a sat kasnije i muškarac. Oboje su teško ozlijeđeni, ali se nadamo brzom oporavku. Mogu reći da su naši spašavatelji vrlo uspješno i brzo odradili tešku akciju stijenskog spašavanja«, rekao je Šaban.

Ozlijeđeni su zaprimljeni u Općoj bolnici Gospić gdje su ostali na liječenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.