Zrakoplovna nesreća

Na Braču pala Cessna – nema ozlijeđenih

Hina

NL arhiva

NL arhiva

»Za sada znamo da je pilot imao nesreću prilikom slijetanja na pistu u Braču. Prethodno je uzleti s Hvara, a unutra je bio sam i prilikom izlijetanja s piste nije ozlijeđen. Sportski je zrakoplov pretrpio oštećenja, no još sa sigurnošću ne možemo reći kolika su s obzirom da nas tek čeka obavljanje očevida«, kazao je inspektor Petrin



BRAČ Sportski zrakoplov Cessna prilikom slijetanja na brački aerodrom u utorak oko 18 izletio je izvan betonske piste, no pilot nije ozlijeđen, doznaje se u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.


Inspektor Agencije, Danko Petrin, u izjavi Hini potvrdio je da je u Cessni pilot bio sam te da nije ozlijeđen.


»Za sada znamo da je pilot imao nesreću prilikom slijetanja na pistu u Braču. Prethodno je uzleti s Hvara, a unutra je bio sam i prilikom izlijetanja s piste nije ozlijeđen. Sportski je zrakoplov pretrpio oštećenja, no još sa sigurnošću ne možemo reći kolika su s obzirom da nas tek čeka obavljanje očevida«, kazao je Petrin.




Aerodroma se nalazi na vrhu otoka Brača.


Ovo je druga nesreća manjih zrakoplova u Dalmaciji. Prošli tjedan u Kaštel Štafiliću se u more kod Hotela Resnik srušio sportski zrakoplov u kojem su poginule dvoje osoba, jedan strani i jedan hrvatski državljanin, dok je treći, Splićanin, iskusni pilot zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, te je još uvijek u splitskoj bolnici.