Što se događa u Zagrebu

NOVI POŽAR KONTEJNERA U ZAGREBU Rano jutros gorio i auto analitičara Žarka Puhovskog

Hina

»To je treći ili četvrti put u dvije godine da netko pali kontejnere u našem kvartu, a vidim da je to postalo praksa i po gradu«, komentirao je Puhovski najnoviji slučaj požara kontejnera u Trnju



Dva automobila oštećena su u utorak u ranim jutarnjim satima u zagrebačkom Trnju u požaru koji se proširio s PVC kontejnera gdje je izbio iz još nepoznatog razloga, doznaje se u zagrebačkoj policiji.


Požar, koji je buknuo oko 4,50 sati u Miramarskoj ulici, ugasili su vatrogasci, nitko nije ozlijeđen, a očevid će biti obavljen tijekom današnjeg dana.


Od požara kontejnera oštećen je zadnji dio osobnog automobila marke Mazda CX 3 zagrebačkih oznaka, u vlasništvu 72-godišnjaka, i prednji dio osobnog automobila marke Alfa Romeo, slatinskih registracijskih oznaka u vlasništvi 30-godišnjaka, kažu u policiji.




Oštećena Mazda u vlasništvu je političkog analitičara Žarka Puhovskog, koji je rekao Hini da je njegova Mazda manje oštećena jer je bila druga u nizu od kontejnera, no prvi automobil do kontejnera je, kaže, gotovo potpuno uništen u požaru.


»To je treći ili četvrti put u dvije godine da netko pali kontejnere u našem kvartu, a vidim da je to postalo praksa i po gradu«, komentirao je Puhovski najnoviji slučaj požara kontejnera u Trnju.


Ovo je drugi požar kontejnera u dva dana zaredom u Zagrebu. Jučer je oko pet sati ujutro u Zvonimirovoj ulici također zapaljen kontejner za smeće zbog odbačenog gorućeg predmeta. Vatra je najprije dohvatila drugi kontejner, a zatim i tri automobila u blizini, od kojih je jednom potpuno izgorio prtljažnik.