Kad jači kači

NASILNIK IZ RIJEKE U ZATVORU Premlatio baku, na djeda krenuo nožem, a djevojci prijetio smrću

Fiore Vežnaver

Sudac istrage je odredio istražni zatvor Armandu Kuduzoviću / Foto Sergej DRECHSLER

Sudac istrage je odredio istražni zatvor Armandu Kuduzoviću / Foto Sergej DRECHSLER

Kuduzović je 6. siječnja djedu prijetio nožem, a prošle subote je svojoj djevojci i baki govorio da će ih ubiti, da bi zatim baku više puta udario po glavi i gušio



RIJEKA – Prijetio je smrću baki, djedu i svojoj djevojci, a baku je i udarao, teže je ozlijedivši. Inkriminacije su to pod kojima je u riječki zatvor jučer poslijepodne smješten 29-godišnji Armando Kuduzović iz Rijeke. Osumnjičen je za četiri kaznena djela, tri prijetnje i nanošenje teške tjelesne ozljede.


Policija i tužiteljstvo u tri točke preciziraju događaje u vezi kojih je mladi Riječanin uhićen i pritvoren, a prvi se odigrao još 6. siječnja ove godine, u stanu u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu njegovog djeda i bake. Nakon što mu je djed rekao da se iseli iz kuće jer više ne može trpjeti takvu buku i galamu, Kuduzović je, po dosadašnjim sumnjama pretočenim i u kaznenu prijavu, iz kuhinje uzeo nož i njime krenuo u smjeru djeda, priprijetivši da će ga ubiti. Sve je ostalo na prijetnji, ali je kod djeda izazvao strah.


Slučajevi prijetnji i nasilja usmjereni prema djevojci i baki dogodili su se istog dana, protekle subote. Kuduzovića se tereti da je svojoj djevojci, u nakani da ju prestraši, najprije rano poslijepodne putem Whatsapp aplikacije poslao više poruka u kojima joj je prijetio smrću. Mladog Riječanina se tereti da je kasno navečer istog dana, za povratka iz jednog restorana, tijekom vožnje u autu kojim je upravljala njegova djevojka, prijetio da će ubiti i nju i baku, a pritom je i vrijeđao djevojku i čupao ju za kosu.




Baka ga je cijelo vrijeme pokušavala smiriti, a kad su stigli pred kući, Kuduzović je, tvrdi tužiteljstvo, nakon izlaska iz auta fizički napao baku. Tereti se da joj je zadao više udaraca po licu i glavi, a, k tome, i gušio. Više puta je baki ponovio da će je ubiti. Nesretna žena je, kako je službeno konstatirano, zadobila tešku ozljedu, prijelom nosne kosti, a među ostalim i otvorenu ranu na glavi.


Nakon ekscesa u noći od subote na nedjelju osumnjičeni Riječanin, po zanimanju konobar, priveden je u policiju, a nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja odveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, gdje je priznao inkriminacije. Jučer poslijepodne predveden je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi, koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.