Obiteljsko nasilje

NASILNI RIJEČANIN U ZATVORU Prijetio ženi, savijao joj ruku i gušio, pa gurnuo u – hladnjak

Fiore Vežnaver

Ilustracija Vedran Karuza

Ilustracija Vedran Karuza

Agresivnog supruga se tereti da je nakon toga počeo ženu snažno stiskati za vrat, gušiti je, govoreći joj da će je ubiti, da se više neće dignuti s poda. Napadač je popustio tek kada je nesretnica počela padati u nesvijest



RIJEKA Prijetio je smrću izvanbračnoj supruzi, a onda ju je fizički napao, gušeći je sve dok nije počela padati u nesvijest pa je gurnuo u hladnjak. Inkriminacije su to pod kojima je u riječki zatvor smješten 33-godišnji D. H. , osumnjičen za kazneno djelo prijetnje.


Mladog muškarca se tereti da je delikt počinio u srijedu, pola sata nakon ponoći, u stanu u Rijeci u kojem živi s izvanbračnom suprugom. U alkoholiziranom stanju, nakon ženinog prigovora na njegovo pijanstvo, zaprijetio joj je pa joj počeo savijati ruku, tako da je morala čučnuti.


Agresivnog supruga se tereti da je nakon toga počeo ženu snažno stiskati za vrat, gušiti je, govoreći joj da će je ubiti, da se više neće dignuti s poda. Napadač je popustio tek kada je nesretnica počela padati u nesvijest, klonuti. No, žena je tada opetovano čula prijetnje ubojstvom. Kada je pak uspjela ustati, gurnuo ju je u hladnjak, u koji je udarila leđima, inkriminacije su protiv D. H. pretočene u kaznenu prijavu.




D. H. je  nakon okončane policijske istrage i saslušanja u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoka (žrtvu) i ponoviti kazneno djelo.


Osumnjičeni je zbog vrlo sličnog slučaja jednom već prekršajno procesuiran. Na ročištu pred sucem Bosnerom o kojem se odlučivalo u pritvoru prisustvovali su zamjenica riječke Općinske državne odvjetnice Suzana Gracin i Horačekov branitelj, odvjetnik Pero Radić.