Sudar zbog poledice

NAŠ REPORTER NA MJESTU NESREĆE: Pogledajte kako je izgledao lančani sudar na Pasjaku, promet još u prekidu

Hina

snimio Marin Aničić

snimio Marin Aničić

Na fotografiji vidimo da je u sudaru sudjelovao bijeli Opel talijanske registracije, kao i kamion - šleper, kojem se roba uslijed udara djelomično rasula na mjestu nesreće. 



NOVO 13.20 Nitko nije ozlijeđen u lančanom sudaru dva šlepera, autobusa, ralice i tri osobna automobila koji se dogodio u subotu ujutro oko 7 sati na Jadranskoj magistrali Rupa – Pasjak, doznaje se u policiji. 


U nesreći na DC8 Rupa-Pasjak sudjelovala su dva šlepera, od kojih je jedan prevozio naftne derivate, autobus Autotransa, ralica i tri osobna automobila.


Na mjesto nesreće izašlo je više vozila Hitne pomoći te vatrogasci, ali nitko nije ozlijeđen.




Promet cestom od čvora Rupa do graničnog prijelaza prema Sloveniji kod Pasjaka još je u 19:30 sati zatvoren zbog lančanog sudara koji se dogodio u subotu ujutro, u kojem je sudjelovalo sedam vozila.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da će prometnica biti zatvorena dok se ne uklone sva vozila i rasuti teret.


Još nisu dostupni rezultati očevida, ali se neslužbeno doznaje da se lančani sudar dogodio nakon što je vozač kombija talijanskih registracijskih oznaka na nizbrdici podno graničnog prijelaza Pasjak usporio vožnju, uočivši led na cesti.


»Citroen xsara«, također talijanskih registracija, koji se kretao iza kombija, nije se mogao zaustaviti na poledici pa je proklizao do kamenog odbojnika uz cestu. Nailazeća autocisterna je pokušala izbjeći »citroen«, skrenula je ulijevo te se sudarila s ralicom koja je dolazila iz suprotnog smjera.


 Autocisterna je sletjela s ceste, a u sudarena vozila su udarili još i autobus, tegljač čiji se teret, organsko gnojivo, prosulo po cesti te jedno osobno vozilo. 

Zbog poledice na cestama je tijekom jutra u širem zaleđu Rijeke bio niz prometnih nesreća, a PU primorsko-goranska je uputila upozorenje vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cestama.


————-


Naš reporter Marin Aničić snimio je na Pasjaku prometnu nesreću u kojoj je sudjelovalo nekoliko automobila, dva kamiona, autobus. Još uvijek nije poznato ima li u sudaru teško ozlijeđenih, ali sudeći po svemu uzrok nesreće su poledica i uopće teški uvjeti za vožnju.


Kako se može zaključiti po fotografijama snimljenim na licu mjesta, jedna cisterna u nesreći je gotovo u potpunosti sletjela s ceste.


snimio Marin Aničić


snimio Marin Aničić



Na fotografiji vidimo da je u sudaru sudjelovao bijeli Opel talijanske registracije, kao i kamion – šleper, kojem se roba uslijed udara djelomično rasula na mjestu nesreće. 


snimio Marin Aničić


snimio Marin Aničić



Na lice mjesta brzo su stigli vatrogasci i hitna pomoć, kako bi pomogli ozlijeđenima i spriječili eventualne posljedice koje bi mogle nastati zbog zapaljivog materijala.