Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
29. veljače 2020.
Užasan napad u Podravini

NAPAD PSA NA BEBU: Djevojčici su teško ozlijeđene kosti lubanje i mozak. Stanje je neizvjesno

Ilustracija: Wikimedia Commons
Ilustracija: Wikimedia Commons
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2019. u 7:17 2019-03-23T07:17:36+01:00

Zagrebački liječnici utvrdili su da je dijete, curica stara tek 59 dana, zadobilo teške, višestruke ozljede kostiju, lubanje i mozga, zbog čega je životno ugrožena. 

"Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija."

Tako je jedan od mještana Repaša u Podravini opisao jučerašnji napad argentinske doge na dvomjesečnu bebu, koja je uslijed zadobivenih ozljeda iz koprivničke bolnice hitno prebačena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Zagrebački liječnici utvrdili su da je dijete, curica stara tek 59 dana, zadobilo teške, višestruke ozljede kostiju, lubanje i mozga, zbog čega je životno ugrožena.
- Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurokirurški operativni zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih prijeloma, dijete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21.30 sati. Zbrinute su sve ozljede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete se trenutačno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić za Jutarnji list, napomenuvši da je stanje "vrlo neizvjesno".

- Napad psa dogodilo se kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Vidjeli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb, rekao je jedan od mještana za Jutarnji list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.