Ostaju u pritvoru

Muškarci koji su premlatili zaposlenika bolnice Dubrava su četvorica braće. Otkriven je razlog napada

Hina

Navode da su u nedjelju oko 10,20 sati u KB Dubrava najprije došli trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik koji je trebao liječničku pomoć. Nezadovoljni činjenicom što ga dežurni liječnik nije odmah pregledao najprije su se »verbalno sukobili sa zaposlenikom bolnice koji je zaprimao pacijente na šalteru hitnog prijema«, a potom nazvali ostalu dvojicu te ih zatražili da i oni dođu do bolnice



Zbog opasnosti od ponavljanja nedjela u istražnom zatvoru zadržana su četvorica mladića koji su u nedjelju napali i teško ozlijedili zaposlenika hitnog prijema Kliničke bolnice Dubrava.


Državno odvjetništvo u utorak je izvijestilo da ih je ispitalo i od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražilo da ih zatvori zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, ali i utjecaja na svjedoke. »Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i protiv svih četvero osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela«, izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.


Navode da su u nedjelju oko 10,20 sati u KB Dubrava najprije došli trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik koji je trebao liječničku pomoć. Nezadovoljni činjenicom što ga dežurni liječnik nije odmah pregledao najprije su se »verbalno sukobili sa zaposlenikom bolnice koji je zaprimao pacijente na šalteru hitnog prijema«, a potom nazvali ostalu dvojicu te ih zatražili da i oni dođu do bolnice.




Neslužbeno se doznaje da je riječ o četvorici braće.


»U nakani da teško tjelesno ozlijede oštećenog zaposlenika« najprije su ga počeli odguravati rukama, a potom ga »desetak puta udarili zatvorenim šakama u predjelu glave te ga više puta udarili u predjelu tijela«, kažu u tužiteljstvu. Dodaju da je zaposlenik »uslijed zadobivenih udaraca zadobio tešku tjelesnu ozljedu« glave odnosno »prijelom dna orbite desno«.


Prema ranijim informacijama zaposlenik je operiran i u dobrom je stanju, a u bolnici očekuju da će potpuno fizički ozdraviti-


Ministarstvo zdravstva je nakon ovog napada »najoštrije osudilo nasilje kao oblik izražavanja nezadovoljstva« te najavilo da će u suradnji s upravama zdravstvenih ustanova razmotriti modele povećanja zaštitnih mjera kao što su jačanje zaštitarskih službi i širenje videonadzora.