Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Napad stolicom

Muškarac koji je divljački napadnut na Korzu: 'Prijetio je da će mi ubiti ženu i djecu, ako išta kažem policiji'

Foto Novi list
Foto Novi list
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2019. u 5:04 2019-02-27T05:04:00+01:00

Napravio sam 15-ak koraka kada sam osjetio udarac stolice u glavu. On je tada nestao, a ja sam ostao ošamućen neko kratko vrijeme. Potom se vratio s bebom u tobolcu i zaprijetio mi da će mi ubiti ženu i djecu

Riječanin D. Š. (36) koji je u ponedjeljak prijepodne brutalno pretučen na riječkom Korzu, gdje je udaren stolicom po glavi, kaže da prije napada nije prozborio niti riječ s pet godina mlađim napadačem.

- Jednostavno mi je prišao, kukavički s leđa, nakon što sam, popivši kavu s majkom u kafiću, krenuo prema parkiralištu. Napravio sam 15-ak koraka kada sam osjetio udarac stolice u glavu. On je tada nestao, a ja sam ostao ošamućen neko kratko vrijeme. Potom se vratio s bebom u tobolcu i zaprijetio mi da će mi ubiti ženu i djecu ako išta kažem policiji. Sva sreća pa moja djeca tad nisu bila sa mnom da proživljavaju takav stres - rekao je za 24 sata. 

Napadača poznaje od prije, budući mu je bio nadređeni na brodu na kojem su obojica radili. 

- U kolovozu prošle godine dotični je napravio dvije povrede o sigurnosti na brodu te je korisnik broda iz Engleske dao upute da ga moja firma udalji s broda i zamijeni iskusnijim pomorcem. Ja nisam nikakav kriminalac kako su o meni pisali neki mediji već pošten radnik koji izvršava svoje dužnosti na jednom zahtjevnom poslu kojeg podrazumijeva plovidba i pomorstvo. Ja sam samo izvršavao svoju dužnost, a s dotičnim od tada nisam imao nikakav kontakt - kaže napadnuti muškarac, inače otac troje djece. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.