Strava kod Sesveta

Muškarac danima mrtav u vodospremniku pitke vode

Ana Raić Knežević

Prema za sada dostupnim informacijama riječ je o muškarcu čiji identitet, međutim, još uvijek nije utvrđen, ali sumnja se da bi mogao biti 35-godišnjak koje je nestao još 9. srpnja iz doma u Starjačkima



ZAGREB Već danima voda je imala čudan okus i miris. Sada su u bazenu iz kojeg se vodom opskrbljuje cijeli ovaj kraj pronašli tijelo muškarca. Strašno…., komentirali su mještani prigorskog seoceta Stajački nedaleko Sesveta koji su pratili policijski očevid na vodospremniku u kojem je u nedjelju oko podneva pronađeno beživotno tijelo.


Prema za sada dostupnim informacijama riječ je o muškarcu čiji identitet, međutim, još uvijek nije utvrđen.


– Još prije desetak dana susjed koji obilazi vodospremnik primjetio je da na vratima nema lokota. Iako je to bilo sumnjivo nitko nije reagirao sve do sada. Mene su pozvali da otvorim kapelicu kako bi sve detaljno pregledali, rekla nam je jedna mještanka objašnjavajući kako unatoč blagdanima nitko nije dolazio u blizinu kapelice jer se u njoj mise održavaju tek jednom mjesečno.




– Zbog tog smrada mislili su da je možda neka životinja upala u vodu, no na žalost utopio se čovjek, dodaje mještanka. Policijski inspektori tijekom cijelog poslijepodneva u nazočnosti zamjenice Županijske državne odvjetnice u Zagrebu pregledavali su mjesto pronalaska tijela. Budući da je leš bio u vrlo lošem stanju nije bilo lako utvrditi o kome se točno radilo niti što bi mogao biti uzrok smrti.


– Tek nakon obdukcije moći ćemo potvrditi idenitet stradale osobe, kao i sve ostale okolnosti ovog događaja, rekla nam je kratko glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu Dunja Pavliček dodajući kako je za sada preprano iznositi bilo kakve zaključke.


Za to vrijeme zatvorena je voda u Starjačkima i nekoliko okolnih mjesta što se opshrbljuju iz istog ovog vodospremnika. Načelnik općine Sesvete Marijan Tomurad žurno je organizirao dostavu vode mještanima. Nekoliko cisterni stiglo je u seoce, a ponovna uspostava redovne opskrbe vodom očekuje se tek kroz nekoliko dana.


– Moramo isprazniti i očistiti vodospremnik, te pričekati da ekipa Zavoda za javno zdravstvo obavi potrebne analize, objašnjavao je mještanima Tomurad.


Doznajemo kako se za sada sumnja da bi utopljenik iz vodospremnika mogao biti 35-godišnjak koji je još 9. srpnja nestao iz svog doma u Starjačkima.