Policija blokirala ulice

Motiv ubojstva kamatarenje? U Belavićima kod Duge Rese 39-godišnjak ubio dvojicu muškaraca, pa počinio samoubojstvo

Hina

Foto  Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

Kako doznajemo, dugoreški poduzetnik M.F. ubio je u svojoj obiteljskoj kući dvojicu muškaraca Z.K. i M.L. te je zatim počinio samoubojstvo. Navodno je do pucnjave došlo uslijed neriješenih dugova



 Zamjenik karlovačkoga županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan potvrdio je u petak predvečer novinarima da su u Belavićima kod Duge Rese  popodne ubijena dvojica muškaraca te da je treći najvjerojatnije počinio samoubojstvo.


 Po dosad poznatim činjenicama, 39-godišnji vlasnik kuće iz puške M-48 u garaži ubio je 56-godišnjaka i 47-godišnjaka, a zatim je najvjerojatnije presudio samome sebi, rekao je Skolan.



 Na novinarsko pitanje o motivu te može li potvrditi da je riječ o tzv. kamatarenju, Skolan je odgovorio kako je rano za utvrđivanje motiva te da ekipa za očevid iz Karlovca i Policijske postaje Duge Rese utvrđuje sve materijalne tragove i dokaze, a istraga o motivima nastavit će se poslije.




 “Još imamo puno toga odraditi. Ne mogu predvidjeti koliko će očevid trajati, a u vezi s motivima, naložit ću kasnije sve potrebne dokazne radnje i vještačenja”, rekao je Skolan.


 Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako mu zasad nije poznato je li netko vidio ubojstvo. Dodao je i kako nitko nije uhićen. 


 Novinari na terenu neslužbeno su doznali da je policija na obavijesni razgovor odvela brata 39-godišnjeg vlasnika kuće.


Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo počinjeno je u Belavićima na kućnom broju 126 u 16,30 sati. Po izjavama okupljenih poslovnih prijatelja i mještana koji poznaju svu trojicu muškaraca, riječ je o obračunu poslovno povezanih ljudi.


 Najvjerojatnije je vlasnik kuće iz vatrenog oružja ubio dvojicu koji su mu došli u kuću, a nakon toga počinio je samoubojstvo.


 Ljudi koji su poslovno surađivali s poginulim muškarcima željeli su ostati anonimni te su rekli da su dvojica – vlasnik tvrtke iz Duge Rese i bivši policajac od vlasnika kuće koji ih je ubio, a zatim počinio samoubojstvo došli utjerati dug.


 Policija je popodne najprije potvrdila ubojstvo dvojice i teško ranjavanje trećeg muškarca, a nedugo zatim da je i on umro.


 Okupljeni građani se pred novinarima javljaju policiji kako bi joj dali dodatne informacije, među kojima je i ona da je sudionik obračuna bio u policijskoj odori, što policija provjerava.


Neslužbeno se doznaje da je dugoreški poduzetnik Marinko F. ubio u svojoj obiteljskoj kući dvojicu muškaraca Zdravka K. i Tomu L. te je zatim počinio samoubojstvo. 


Navodno je do pucnjave došlo uslijed neriješenih dugova.


Marinko F. bio je vlasnik jednog automehaničarskog obrta.


Zdravko K. je bio bivši specijalac koji je nakon rata radio kao inspektor u  dugoreškoj policiji, a poslije je postao poduzetnik.


Tomo L. je pak bio vlasnik jedne dugoreške pizzerije.


Nešto prije 14 sati čulo se više hitaca. Pucnjevi su se čuli u dvorištu jedne obiteljske kuće, a policija je trenutno na ulici s dugim cijevima i potpuno je blokirala mjesto. Kako doznaju od jednog mještanina, najprije su se čula dva pucnja, pa kratka pauza, pa potom još dva pucnja.