Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Osumnjičen za sedam kaznenih djela

Monstrum iz Rijeke konačno završio u zatvoru: Punih sedam godina seksualno zlostavljao kćer

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2017. u 8:43 2017-04-26T08:43:13+02:00

Koliko se može saznati, dosadašnja istraga pokazala je da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine

RIJEKA Za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje, maltretiranje što je trajalo niz godina, osumnjičen je 55-godišnji Riječanin koji je jučer poslijepodne smješten u riječki istražni zatvor. Žrtva je, prema dosadašnjim inkriminacijama, bila njegova 32-godišnja kći.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo je i službeno otvorilo istragu protiv 55-godišnjeg Riječanina, te ga osumnjičilo za sedam kaznenih djela: dva kaznena djela rodoskrvnuća, dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva delikta bludnih radnji i nasilje u obitelji.

Zbog delikatnosti slučaja, a prvenstveno kako bismo zaštitili identitet žrtve, prešutjet ćemo detalje monstruoznog slučaja. I samo tužiteljstvo je, »u interesu probitka postupka i zaštite osobnog života žrtve«, donijelo rješenje o tajnosti istrage, tako da je i DORH objavio samo šture informacije o slučaju, dok iz policije i suda nije objavljeno ništa.

No, koliko se može saznati, dosadašnja istraga pokazala je da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine. Izvori bliski istrazi navode nam kako se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti sredovječni Riječanin, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive. Primjerice, u jednom slučaju ju je, po dosadašnjim sumnjama, razodjenuo, a onda – primijenivši silu te strah žrtve i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, ako se to eventualno dogodi, aktivirat će se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi.

Pritvorenom Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka