Hitna sjednica odbora Cobra

Mogući terorizam u Londonu: Ubijen vojnik, odmazda Scotland Yarda

Hina

Svjedoci čije izjave prenose mediji rekli su da su čuli kako napadači izvikuju »Allah Akbar«. Drugi su, kako prenosi agencija Press Association, izvijestili da je žrtvi odrubljena glava.Policija nije htjela komentirati te informacije



LONDON Scotland Yard je priopćio u srijedu da je otvorio vatru na dvije osobe osumnjičene da su u srijedu u Woolwichu, četvrti na jugostoku Londona, ubile treću osobu za koju više svjedoka tvrdi da je vojnik.


Premijer David Cameron je iz Bruxellesa osudio »iznimno šokantno« ubojstvo i zatražio od ministra unutarnjih poslova da odmah sazove sjednicu odbora Cobra u koji ulaze ministri i čelnici zaduženi za sigurnost.


Glasnogovornik policije na upit France Pressea nije htio reći je li riječ o terorističkom napadu, kao što je izvijestilo više britanskih medija.




»Policajci su zapucali na dvojicu muškaraca koji su, kako se čini, nosili oružje. Primljeni su u dvije londonske bolnice radi liječenja«, rekao je kratko na tiskovnoj konferenciji Simon Letchford, čelnik Scotland Yarda.


Svjedoci čije izjave prenose mediji rekli su da su čuli kako napadači izvikuju »Allah Akbar«. Drugi su, kako prenosi agencija Press Association, izvijestili da je žrtvi odrubljena glava.Policija nije htjela komentirati te informacije. »Mislimo da je žrtva jedan vojnik. Nisu nam poznate okolnosti nesreće«, rekao je medijima nešto ranije zastupnik Woolwicha i Greenwicha nakon razgovora s policijskim čelnicima.»Policija je morala intervenirati kako bi ih pokušala zaustaviti«, dodao je zastupnik.

Usto je rekao da je na mjestu događaja pronađeno različito oružje, među kojima vatreno oružje, noževi i mačeta.