Slijedi istraga

Mladić koji je skrivio nesreću u Ilici pušten iz bolnice, lice je na izlasku zaštitio kapuljačom

P. N.

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Ovaj je 20-godišnjak, podsjetimo, nesreću skrivio nabrijanim "mercedesom" s čak 510 konjskih snaga



Fotoreporteri su jutros na izlasku iz bolnice snimili Marina Kameničkog, koji je prošli tjedan skrivio stravičnu prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici, gdje su poginule dvije žene. Na izlasku se zaštitio kapuljačom, kako mu se ne bi vidjelo lice.


Iako je Kamenički u nesreći dobio samo kratke ozljede, nekoliko je dana ipak zadržan u bolnici, pa tek sada kreće pravo kriminalističko istraživanje. 


Ovaj je 20-godišnjak, podsjetimo, nesreću skrivio nabrijanim “mercedesom” s čak 510 konjskih snaga,  kojim je velikom brzinom jurio Ilicom i pritom navodno “driftao” . U jednom je času prešao u suprotnu traku i frontalno se suradio s jednim autom, nakon čega su naletjela još dva. 




Da stvar bude luđa, Kamenički je jedan od osnivača udruge mladih koja se zalaže za odgovornu vožnju.


Poslije policije ispitat će ga i u državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li protiv Kameničkog pokrenuti istragu. Zatraže li za njega i istražni zatvor o tome će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.


»U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak. U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na renault clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja«, izvijestila je ranije policija.


U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz mercedesa i opel astre, 23-godišnjakinja i 64-godišnjakinja.