Tučnjava

Maškarana zabava u krvi: Policajac u civilu napao mještanina Vrbnika i razbio mu – čašu na glavi

Mladen Trinajstić

Prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog krčkoj policiji, doznajemo kako je istina da je sukob započeo jedan njihov djelatnik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti



Na maškaranoj zabavi u Vrbniku na Krku u subotu je u ranim jutarnjim satima došlo do teškog incidenta. Okončan je razbijenom glavom jednog od mještanina, a ozljede mu je, pouzdano doznajemo, nanio policajac u civilu i to udarajući ga – staklenom čašom.


Događaj nije još službeno potvrdila Policijska uprava primorsko goranska, no već se dva dana prepričava po krčkim kuloarima. O događaju svjedoči I. V. (podaci poznati redakciji), koji nam je ispričao kako je na lokalnu zabavu u Vrbniku stiglo nekoliko djelatnika policijske postaje Krk u civilu. Nakon nekog vremena došlo je do sukoba koji je, prepričava naš sugovornik okončano razbijanjem staklene čaše na glavi jednog mještanina, koji je za to zaradio desetak šavova. I. V. tvrdi da je za to odgovoran upravo jedan od policajaca. 


Dodaje i kako je policija i idućeg dana nastavila s legitimiranjem i pregledavanjem svih koji su htjeli ući u Vrbnik ili izaći iz njega. Naš sugovornik drži kako je to zbog toga da netko ne bi potražio liječničku pomoć. 




Prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog krčkoj policiji, doznajemo kako je istina da je sukob započeo jedan njihov djelatnik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti. 


Sve se odvilo u noći s petka na subotu, oko 4 sata ujutro. Naš izvor negira, međutim, da je idući dan na Vrbniku policija pokušala zataškati slučaj. Naprotiv, ističe kako su razgovarali s preko trideset svjedoka i to upravo zato da bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo. 


Također doznajemo kako će protiv nasilnog policajca biti poduzete sve potrebne stegovne mjere.