Oglasom namamili žrtvu na opuštajući tretman pa opljačkali

Maserke radile, šefovi u dva sata “ispeglali” 5.000 kuna

Slavica Kleva

Jasmin Tahiraj stigao je na suđenje iz pritvora / Foto: R. BRMALJ

Jasmin Tahiraj stigao je na suđenje iz pritvora / Foto: R. BRMALJ

Nezaposlena frizerka Eva Gugić, astro-tarot majstor Ragib Mutiši te od prije poznati kradljivac i provalnik Jasmin Tahiraj završili su na optuženičkoj klupi jer su muškarcu za vrijeme dok je bio na stolu za masažu ukrali ključeve automobila te iz njega uzeli bankovne kartice

RIJEKA  U sudnici općinske sutkinje Brankice Grgurić, optuženi za krađu, računalnu prijevaru, kazneno djelo protiv računalnih sustava te krivotvorenje isprave i prikrivanje, sjede Eva Gugić (35), nezaposlena frizerka kao prvooptužena, Ragib Mutiši (39) koji za sebe kaže da je astro-tarot majstor i Jasmin Tahiraj (23), koji jedini na rasprave dolazi iz istražnog zatvora jer je jedna od prijašnjih presuda za krađe i provale postala pravomoćna.   

»Validna« kartica




Eva Gugić i Ragib Mutiši terete se da su početkom siječnja 2013. godine jednom muškarcu, iskoristivši njegovu nepažnju, kao i činjenicu da je bio obnažen s obzirom da se nalazio na stolu za masažu, ukrali ključeve automobila.


Naime, žrtva se javila na oglas za uslugu masaže koja je oglašena da se odvija u stanu drugooptuženog Mutišija. U stanu su žrtvu čekale dvije maserke i dok su one žrtvu masirale, Gugić i Mutiši su neopaženo uzeli ključeve sa stola i spustili se na parkiralište te iz žrtvina mercedesa uzeli dvije bankovne kartice s pripadajućim PIN-om.   


   Prema optužnici Gugić i Mutiši su ukrali bankovne kartice u vremenu između 14 i 15 sati tog 10. siječnja, baš u vrijeme dok se nesretnik nalazio na stolu za masažu, a već u 15.12 sati Gugić je u Osječkoj ulici na bankomatu »ispeglala« karticu žrtve i digla 200 kuna, tek toliko da provjeri funkcionira li sve i je li kartica »validna«.




Već između 15.28 sati i 15.43 sata zabilježena je na kartici druga transakcija. Gugićeva je karticom žrtve, osobno se potpisujući na slipovima, u trgovini kupila parfem »ispeglavši« karticu na iznos od gotovo 700 kuna, a u trgovini Mass je kupila tenisice Converse, dvije torbe modne marke Nike, jedan novčanik Mass, osobno potpisujući slipove u ukupnom iznosu od oko 1.200 kuna.


Gugićeva je jednu torbu poklonila Mutišiju, iako je znao da je pribavljena kaznenim djelom, odnosno da je kupljena netom ukradenom bankovnom karticom.


   Samo sat vremena kasnije Gugićeva predaje karticu Tahiraju koji pak podiže keš s bankomata na Koblerovom trgu. Oko 17 sati šest puta pegla karticu po 200 kuna. Zatim se seli u Starčevićevu ulicu i na bankomatu u tri transkacije podiže ukupno tisuću kuna. Nakon toga Tahiraj s karticom odlazi do Pećina i na bankomatu u Ulici J. P. Kamova podiže u tri navrata ukupno 1.200 kuna.   

Lijep prijem


– Vjerojatno dok su me te dvije maserke masirale, netko mi je od njih ukrao ključeve automobila – kazao je na početku rasprave svjedok, žrtva u ovom postupku.


   Opisao je u detalje tijek masaže, kako se javio na oglas, kako je lijepo primljen, tuširanje i ostale pojedinosti, ali i činjenicu da je u jednom trenutku kada je izašao iz stana shvatio da je opljačkan.


Tek kada je slučaj prijavio policiji, koja je u međuvremenu ušla u trag počiniteljima krađe, policija je identificirala i maserke, no žrtva je tek tada doživjela šok – shvatio da ga nisu masirale dvije ženske osobe, već je jedna od njih muškarac! Maserka i maser biti će ispitani kao svjedoci na sljedećoj raspravi.


   Tužitelj traži za prvooptuženu Evu Gugić, do sada neosuđivanu osobu, jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine s primjenom uvjetne kazne uz rok kušnje na tri godine, Mutišiju također jedinstvenu, ali u trajanju od deset mjeseci, identično kao i trećeoptuženom Tahiraju.