Slučaj propucanog automobila Pere Lozice

Marić ponudio 750 tisuća kuna za puštanje iz Remetinca

Ana Raić Knežević

 U međuvremenu je policiji prijavljen pronalazak pištolja s prigušivačem na gradilištu uz kuću odvjetnika Lozice



ZAGREB  Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke »Sokol Marić« osumnjičen za prijetnje odvjetniku Peri Lozici ponudio je 750.000 kuna jamčevine za puštanje iz istražnog zatvora.


Iznos je podignut s prvotnih 200.000 kuna koliku je jamčevinu Mariću odredio sudac istrage, nakon što se tužiteljstvo na tu odluku žalilo. I sada, tužiteljstvo ima prvo podnijeti još jednu žalbu na odluku suda, tako da će Marić još nekoliko dana provesti iza rešetaka u Remetincu.


Tamo je završio jer ga je Lozica prijavio za prijetnje i to sam dan prije nego što mu je pred kućom u ulici Jagodnjak propucan automobil.




Marića se za sada ne sumnjiči za propucavanje već samo telefonsku prijetnju Lozici kojem je poručio da će mu »polomiti obje noge«. Sam se javio policiji. Kao svjedoci u sudskom postupku biti će ispitane i Marićeva i Lozičina supruga.


U međuvremenu je policiji prijavljen pronalazak pištolja s prigušivačem na gradilištu uz kuću odvjetnika Lozice. Pronašli su ga radnici, te je oružje poslano na vještačenje kojim bi se trebalo provjeriti je li iz njega pucano u odvjetnikovo vozilo.