Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
19. studenoga 2019.
Priča uzburkala Rijeku

Maramicom preko usta? Djevojčicu na Zametu napao nepoznati muškarac, ona ga udarila i pobjegla

Foto iStock
Foto iStock
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2018. u 7:09 2018-02-28T07:09:00+01:00

S policijskim djelatnicima dogovorena je i učestalija ophodnja područja oko školske zgrade, a uz učenike upozoreni su i roditelji na pojačan oprez. Preporučeno je da djeca u školu i iz škole ne idu sama, nego u skupinama

Učenicu sedmog razreda Osnovne škole Zamet prošlog je četvrtka na putu od škole do kuće napao nepoznati počinitelj. Prema pričanju zametske sedmašice, u trenutku kad se mimoilazila s nepoznatim prolaznikom on ju je zaskočio i maramicom pokrio usta.

Maramica je navodno bila natopljena nekom tekućinom, no na sreću djevojčica se snašla te je udarila napadača, istrgnula se i pobjegla. Napadnuta učenica počinitelju nije vidjela lice jer je u trenutku napada gledala u mobitel, a neslužbeno, incident se dogodio svega kilometar od škole, u Ulici Avelina Turka i to usred dana, odnosno u 13,30 sati, međutim očevidaca nije bilo.

Osnovna škola Zamet slične prijave o mogućem napadaču na tom području nije zaprimila, a o slučaju napada na učenicu obaviještena je policija. Međutim, na naš upit PU Primorsko-goranskoj o napadu na djevojčicu nedaleko OŠ Zamet jučer odgovor nismo dobili.

Iako se radi o za sada usamljenom incidentu, u školi smatraju da opreza nikad dosta te se uz redovne preventivne programe u koje su uključeni učenici vode i razgovori s njima o postupanju u slučaju susreta s nepoznatom osobom koja ima zle namjere. S policijskim djelatnicima dogovorena je i učestalija ophodnja područja oko školske zgrade, a uz učenike upozoreni su i roditelji na pojačan oprez. Preporučeno je da djeca u školu i iz škole ne idu sama, nego u skupinama.

Slučaj zametske učenice unio je nemir među učenike i roditelje, a uzburkao je i društvene mreže, međutim velik dio informacija koje se plasiraju na društvenim mrežama neutemeljen je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.