Mamić na Facebooku objavio slike rane, policija traži tko je pjevao prijeteće pjesme na Poljudu

Hina

Zdravko Mamić, Foto: Facebook

Zdravko Mamić, Foto: Facebook



Splitska policija pokušava otkriti tko je sve sudjelovao u pjevanju prijeteće pjesme Zdravku Mamiću i koji su se transparenti razvijali na nedjeljnoj utakmici između Hajduka i Istre na Poljudu, kada je dio navijača na sjeveru, pjevajući u čast preminulog navijača splitskih bilih Ivana Mate Blaževića, zapjevao i »Zdravko, cigane, tko te ubije heroj postane, ša, la, la, li, ubit će te Splićani«, doznaje Hina u policiji.


U šturom odgovoru koji je stigao iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću policija je kazala kako »u odnosu na održano javno okupljanje od 27.kolovoza poduzimaju izvide, odnosno provode mjere i radnje iz nadležnosti policije«.


Da se tako što pjevalo na Poljudu, osim onih koji su pratili nogometni susret, javnost je doznala nakon što su neki splitski portali objavili galeriju fotografija i video s te utakmice, a nemali broj ljudi je objavu označio sa »Sviđa mi se«.




U videu kojeg potpisuje Bruno Karadža Photography, koji je u kratkom vremenu pregledalo nešto manje od 15.000 ljudi, vidi se i čuje kako navijači sa sjevera zdušno pjevaju »Zdravko, cigane, tko te ubije heroj postane, ša, la, la, li, ubit će te Splićani«.


Na fotografijama se vidi i kako su navijači tijekom utakmice razvili transparent na kojem je pisalo: »Propucana noga savjetnika – policijska opsada. Ubojstvo navijača – patrole na biciklama«.


Neslužbeno se doznaje kako policija pregledava video snimke i fotografije sa stadiona koje su prije, za vrijeme i nakon utakmice snimili policajci u civilu, koji to i inače rade tijekom svake utakmice, i traži osobe koje su Mamiću u pjesmi zaprijetile ubojstvom.


Mamićeva poruka


Zdravko Mamić oglasio se pak na Facebooku slikama i porukom:


“Dirnut mnogobrojnim porukama podrške koje svakog dana primam od vas želio bih zahvaliti svojoj obitelji na čelu sa suprugom, koja je bila pola metra od mene u vrijeme pokušaja ubojstva. Isto tako veliko hvala mojoj rodbini koja je proživjela izniman strah na mjestu gdje je preminuo moj otac i gdje se svi skupa dolazimo svake godine pokloniti njemu u spomen. Htio bih iskreno zahvaliti medicinskom osoblju bolnice u Tomislavgradu, posebno ratnoj liječničkoj jedinici na čelu s doktorom Vladom Tabakom koji me sa svojim timom, zahvaljujući ratnom iskustvu s takvim ozljedama, spremno dočekao i napravio fantastičan posao omogućivši mi liječenje te brzi povratak u Zagreb.



Zahvaljujem ravnatelju bolnice u Tomislavgradu doktoru Ivanu Bagariću te gradonačelniku Tomislavgrada Ivanu Vukadinu i njegovim suradnicima koji su odmah došli u bolnicu pružiti mi podršku.


Svim liječnicima i sestrama koji su brinuli da moji teški dani i oporavak dobro prođu zahvaljujem ovim putem. Hvala ravnatelju KBC-a Sveti Duh prof. dr. Mladenu Bušiću, doktoru Tomislavu Matejiću i svima koji su brinuli o mom zdravlju. Također, velika zahvala našem klupskom doktoru i šefu ortopedije profesoru Saši Jankoviću koji je uz mene bio svake sekunde, doktoru Ivici Smodeku, mojoj supruzi i kćerima koji me previjaju svaki dan.


Hvala svim građanima naše Hrvatske, posebno Dinamovcima na iskrenim riječima podrške i željama za brzi oporavak, vaša podrška je razlog zbog kojeg ću se truditi što prije vratiti bolji i jači.”