Strah u kostima

Mali dućan na Drenovi stalno je na meti lopova: ‘Svaki slučaj prijavimo policiji, ali nikad ništa od toga’

Martina Jednobrković

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Svaki krađu smo prijavile policiji, ali nikad nismo dobili povratne informacije, a kamoli da netko odgovara za zločin. Ti prijaviš i to je sve



RIJEKA Još jedna pljačka, ali ovaj put dućana na Drenovi, uznemirila je građane. »Ne znamo više što napraviti, jedino što dobijemo je osjećaj bespomoćnosti. Svaki slučaj provale prijavili smo policiji, ali nikad nismo dobili povratne informacije, a kamoli da netko odgovara za zločin. Ti prijaviš i to je sve. Nastaviš dalje dok, nažalost, opet ne bude slična situacija«, uzrujano nam priča vlasnica mini-marketa koji je u večernjim satima bio meta razbojnika.


Drski lopov, s maskom na glavi i nožem u ruci, ušetao je u maleni dućan na glavnoj cesti koja vodi prema Saršonima, i uz povike »daj mi novac i neću ti ništa napraviti« zaprijetio je djelatnicama starosti 41 i 46 godina.


Preplašene žene u strahu za svoj život to su i učinile, nakon čega se razbojnik dao u bijeg.




Zanimljivo je to što se dućan nalazi na jednoj od najprometnijih cesta, gdje inače svako malo netko stane, i oko cijelog dućana se nalazi videonadzor, što kradljivcu očito nije predstavljalo neki problem, nego je bez straha uspio u svom naumu.


Osim što je ukrao nekoliko tisuća kuna iz blagajne, ipak veću štetu je napravio djelatnicama, a to je trauma koju su nažalost doživjele.


Snimke koje su zabilježile ovaj drski zločin, vlasnica je predala policiji u nadi da će biti korisne u traženju kradljivca.


Vlasnica mini marketa nam je rekla da ovo nije jedina pljačka koju je doživjela: »Unazad nekoliko godina ovo je već četvrta provala, između ostalog provalili su mi u kuću usred dana. Po kamerama se točno vidi da je proveo sat i pol vremena u kući, uzeo sve što je htio i otišao. Snimke sam isto pokazala policiji, ali nikakva korist od toga. Ne možemo više ovako živjeti, pa tu u blizini se nalazi škola, naša djeca idu tamo, pa moramo biti zaštićeni. Je li razbojnik u stanju nešto gore napraviti, ne možeš to znati.