Ukrali, a negoduju

Majka i sin ukradene odojke “branili” psima, nožem, vilama i bombom

Ana Raić Knežević

Budući da su skrivali pet ukradenih odojaka 45-godišnjak i njegova 69-godišnja majka pokušali su u utorak spriječiti policijsku pretragu kuće, dvorišta i staje u mjestu Kratečko kod Siska 



ZAGREB/SISAK – Huškajući pse, prijeteći bombom, nožem i vilama 45-godišnjak i njegova 69-godišnja majka pokušali su u utorak prije podne otjerati policajce iz svog dvorišta. 


   Kako doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, incident se dogodio u mjestu Kratečko kod Siska, kamo su policijski službenici stigli po nalogu Županijskog suda u Sisku. Naime, sumnjali su da je 45-godišnjak krajem prošlog mjeseca mještaninu Lonjskog polja ukrao odojke, pa su trebali pretražiti njegov dom i gospodarske zgrade. 


   No, čim je ugledao plavce 45-godišnjak je u dvorište pustio svoja četiri psa te je, držeći nož u ruci, prijetio da će baciti bombu. Za to vrijeme im je njegova 69-godišnja majka prijetila držeći vile. 




   Iako su se prijetnje i pokušaji policajca da uđu u dvorište koje su morali pretražiti oduljili, na kraju je 45-godišnjak savladan. U policijskoj intervenciji zadobio je i lakše ozijede. 


   Nož i vile su oduzete, a pretragom staje pronađeno je pet obilježenih odojaka, vlasništvo 42-godišnjaka iz Lonjskog polja što su ukradeni krajem prošlog mjeseca. 


   Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 45-godišnjaka i njegove majke podnesena je kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, dok je rabijatni sin prijavljen i zbog krađe.