Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
17. veljače 2020.
Svađa oko nasljedstva

'Madame' s Lošinja se nožem išla svetiti svekrvi, dok joj je muž mlatio svog oca

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 17:49 2019-05-10T17:49:34+02:00

Adriana (31) je nakon prijetnji prešla i na (zlo)djela, uhvatila svekrvu za kosu i vukla jadnu ženu po podu. Dohvatila se i noža, dok je njen suprug razbijao po stanu raskrvarivši ocu glavu

RIJEKA Adriana Butković Domika, 31-godišnjakinja, i njezin 36-godišnji suprug Bernard Domika s Velog Lošinja jučer su završili u istražnom zatvoru Županijskog suda zbog izrečenih prijetnji, nanošenja tjelesnih ozljeda i nasilja u obitelji. Sudac istrage Duško Tišma odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

Dovedeni iz policije pred tužitelja ispitani su, no, prilikom dokazne radnje prvog ispitivanja negirali su kaznena djela, no, jučer su zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti utjecaja na svjedoke zadržani u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Prema dosadašnjem utvrđenju činjenica, svađa je nastala unutar članova obitelji, Bernard i Adriana Domika nezadovoljni podjelom obiteljskog nasljedstva nisu se pomirili s odlukom roditelja. Brzo se verbalna svađa između oca i sina, pa potom snahe i svekra i svekrve pretvorila u otvoren sukob. Otvorene prijetnje kulminirale su i prijetnjama po život, pa je na koncu uslijedio i fizički obračun.

Ipak pozvali Hitnu

Adriana je u jednom trenutku uhvatila svekrvu za kosu vukući je po podu dok je Bernard prijetio da će sve ubiti pa potom i sebe. Uhvatila je u jednom trenutku osumnjičena Adriana i kuhinjske noževe pa lakše ozlijedila svekrvu, dok je bacanjem kristalnih čaša i zdjela u jednom trenutku otac Bernardov zadobio otvorenu ranu na vlasištu.

Kad su vidjeli da je situacija izmakla kontroli i da otac krvari, pozvali su Hitnu pomoć, a vrlo brzo nakon toga obaviještena je i policija o događaju. Ispitani na policiji roditelji su ispričali što se dogodilo, a sada kada su osumnjičenici u istražnom zatvoru, tužitelj će otvoriti istragu o cijelom događaju.

Podsjetimo, bračnom paru Domika ovaj događaj nije prvi susret s pravosudnim tijelima. Prije nešto više od godinu i pol dana na Općinskom sudu su osuđeni zbog kaznenih djela protiv spolne slobode, prostitucije i protupravnog oduzimanja slobode. Adriana Domika osuđena je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a njezin suprug Bernard Domika na dvije godine.

2426199

Domike su bili osuđeni zbog organiziranja prostitucije, Bernard je vrbovao djevojku za pružanje seksualnih usluga i organizirao prostituiranje u jednom stanu u Rijeci. Nakon što su objavili oglas u oglasniku na broj oglašenog mobitela Adriana Butković Domika bi dogovarala susrete s mušterijama. Cjenik seksualnih usluga bio je u rasponu od 500 kuna za pola sata do 800 kuna za sat vremena.

Gadni klijent

Iako je oštećenica odbijala, zapravo odmah nakon prvog klijenta rekla da više to ne želi raditi jer joj se ogadila prva mušterija, bračni par ju je na sve načine uvjeravao da se mora baviti najstarijim zanatom na svijetu barem mjesec dana, dok im ne otplati dug. Prijetili su joj da će je istući, da je prate njihovi prijatelji, da imaju jednog poznanika u policiji, pa ukoliko i zucne da će je naći i mučiti, pritom joj prijetili da će joj i majku ubiti.

U tijeku dokaznog postupka utvrđeno je da su Bernard i Adriana tako zaradili oko 84.500 kuna i taj novac im je oduzet.

Bračni par Domika osuđen je i za razbojništvo počinjeno nad jednim mladim Crikveničaninom. Dok ga je Adriana u stanu zabavljala, Bernard je na mladića nasrnuo drvenom palicom, otevši mu nešto manje od tri tisuće kuna. Mladić je prijavio razbojništvo, a policija ih brzo pronašla kao i dio opljačkanog novca. Zato su osuđeni na godinu i dva mjeseca zatvora, od koje sankcije su dobili 7 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a ostatak uvjetno s rokom kušnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.