Zaokret u istrazi

MISTERIJ CRVENOG AUTA Kamenički je nesreću u Ilici skrivio jer se utrkivao s drugim vozilom?

P. N.

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Premda je u tom trenutku promet na tom dijelu ceste bio izrazito gust, na snimkama se vidi da se dvije jurilice kreću izrazito velikom brzinom, i to svaka u svojem traku, u smjeru Zaprešića



U istrazi oko stravične prošlotjedne nesreće u Ilici u kojoj su poginule 22-godišnja Laura S. i 64-godišnja Nadica H došlo je do novog preokreta. Sve, naime, upućuje na to da je Marin Kamenički nesreću skrivio, jer se svojim nabrijanim Mercedesom od 510 konjskih snaga utrkivao s drugim, zasad nepoznatim automobilom.


Jutarnji list piše kako su policajci s obližnjih zgrada skinuli snimke nadzornih kamera, a na njima je, navodno, vidljivo da se Mercedes kojim upravlja Kamenički između drugih vozila de facto utrkuje s nepoznatim automobilom za koji je na snimkama, s obzirom na lošu kvalitetu i jako veliku brzinu kretanja, vidljivo samo da je crvene boje.


Premda je u tom trenutku promet na tom dijelu ceste bio izrazito gust, na snimkama se vidi da se dvije jurilice kreću izrazito velikom brzinom, i to svaka u svojem traku, u smjeru Zaprešića. Jedna od njih je Mercedes Marina Kameničkog koji je neposredno nakon toga skrivio sudar u kojem su sudjelovala još tri vozila, a druga je crveni automobil nepoznate marke.


Policija i tužiteljstvo, pak, neslužbeno doznaje Jutarnji, sumnjaju da se iz navedenih snimaka može pretpostaviti da su se ta dva vozila utrkivala, no je li doista bilo tako ili je riječ o pukoj slučajnosti da su se te večeri na istoj prometnici našla dva vozača gladna brzine, koja su jurcala u istome smjeru, još se utvrđuje.




Iako je nakon nesreće potvrđeno da Kamenički u vrijeme nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ni opijata, tijekom njegova bolničkog liječenja, koje je potrajalo četiri dana, u urinu Kameničkog nađeni su, kako doznajemo, tragovi THC-a, aktivne komponente marihuane. No kako tragovi THC-a mogu ostati u urinu i nakon mjesec dana, nije poznato kad je Kamenički konzumirao marihuanu.