Lopovi u Rijeci ukrali auto i potpuno ga "očerupali"

Lovci na dijelove: Vlasniku vraćen očerupani “golf”

Šarlota Brnčić

Kradljivci su odnijeli vrata, poklopac motora, branike i niz drugih dijelova, te demontirali i dio opreme iz unutrašnjosti, između ostalog volan i kontrolnu ploču



RIJEKA - Iako je nedavna krađa »VW golfa« na Pećinama uspješno rasvijetljena, vlasnik nije imao previše razloga za sreću. Automobil je, naime, pronađen napušten na području Kamenjaka i uz to – doslovno »očerupan«. 


   Pod sumnjom da su automobil ukrali, a zatim s njega demontirali dijelove i opremu, uhićeni su 38-godišnji Riječanin i 27-godišnjak s područja Čavli. Riječanin je zbog nedjela doveden i na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, no kako nisu postojali uvjeti za određivanje istražnog zatvora, pušten je da se u daljnjem postupku brani sa slobode. 


   Krim-obradom provedenom u Trećoj policijskoj postaji utvrđeno je kako su sredinom studenog ukrali »golf« srebrne boje, riječkih registarskih oznaka, parkiran na području Pećina. Nedjelo se zbilo po noći, a kada vlasnik ujutro nije pronašao automobil pred kućom, uzbunio je policiju. Nestali automobil je tjedan dana kasnije pronađen napušten na području Kamenjaka, odnosno, bolje rečeno – ono što je od njega ostalo.




Da su dijelovi golfa očito na cijeni, dokazuju fotografije transformiranog vozila koje je po pronalasku pružalo otužan i pomalo bizaran prizor. Lopovi su s njega »počistili« pozamašan broj dijelova, odnijevši i vrata, poklopac motora, te branike. Osim toga su demontirali i dio opreme iz unutrašnjosti auta, između ostalog volan i kontrolnu ploče, te mnoge druge, njima zanimljive dijelove. Tijekom rada na slučaju policija je uspjela pronaći dio ukradenih dijelova, koji su potom vraćeni vlasniku, 52-godišnjem Riječaninu. Nastala materijalna šteta, međutim, je poprilična i procjenjuje se na oko sedamdeset tisuća kuna.


Iako su počinitelji otkriveni i kazneno prijavljeni za tešku krađu, kriminalističko istraživanje se nastavlja i moguće je da će još netko snositi kaznenu odgovornost za nedjelo.