Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Uspjela spasilačka akcija

Lošinjski junak: Potražni pas Draco pronašao strankinju koja je nestala jučer

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2016. u 14:39 2016-06-19T14:39:00+02:00

Ženu je  nakon 20-satne potrage –  u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka ljudi, većinom članova HGSS-a, te angažiran helikopter  – pronašao pas tragač u nedjelju ujutro. Neozlijeđena je,  iako se doimala dosta izmorenom. Riječ je o starijoj dementnoj osobi

MALI LOŠINJ/RIJEKA Sretan ishod imala je potraga za starijom ženom, stranom državljankom, koja je nestala na Lošinju.

Žena je  nakon 20-satne potrage –  u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka ljudi, većinom članova HGSS-a, te angažiran helikopter  – pronađena u nedjelju ujutro u gustišu, oko stotinu metara od puta te je zbrinuta. Neozlijeđena je,  iako se doimala dosta izmorenom.

Potražna i spasilačka akcija  pokrenuta je nakon što je  u subotu oko 12 sati preko Županijskog centra 112 riječka Stanica HGSS-a zaprimila dojavu o stranoj državljanki koja je nestala na Lošinju.

Riječ je o starijoj dementnoj osobi koja se udaljila u nepoznatom smjeru. Teren gdje je odlutala bio je dosta nepregledan i neprohodan, pa je angažiran i helikopter.

Prvog dana potrage nije bilo rezultata, no žena je pronađena danas oko 9 sati, našao ju je pas tragač. U potrazi su, osim članova HGSS-a, sudjelovali policajci, lovci i mještani, a akcija je obuhvatila 200 hektara terena. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.