Nesreća u Gorskom kotaru

Liječnici se bore za život mladog motociklista iz Dedina

Ico Mikuličić

Motocikl se nakon klizanja zaustavio na cesti. Policija je priopćila da je u klizanju vozač pao ispod kolnika u jarak dubok 5 metara



DELNICE Veljko Zafirov 22-godišnji motociklist iz Dedina  doživio JE tešku nesreću blizu svog mjesta na »staroj cesti« Rijeka-Zagreb. S teškim ozljedama hitno je prebačen u Klinički bolnički centar u Rijeci. Po prvim informacijama ozljede su ozbiljne i liječnici čine sve da mladiću spase život.


Nesreća se zbila kod naselja Dedin, smještenog između Delnica i Zalesine, a u oštrom zavoja blizu male mjesne crkvice. Na mjestu nesreće odmah su se našle dežurne ekipe i policija je obavila očevid nastojeći utvrditi zašto je došlo do stradanja. 


– Hitna pomoć je brzo odvezla ozlijeđenog mladića u bolnicu. Nije izgledalo dobro i mladi biciklist je bez svijesti odvezen s mjesta stradanja, priča nam jedan od ljudi koji su bili na mjestu nesreće. 




– Mladić je veliku »jamahu« vozio u smjeru Zagreba i na ulazu u oštri zavoj izgubio je kontrolu nad motociklom. Pao je zajedno s motorom nastavio kliziti kolnikom. Motocikl je udario u metalnu zaštitnu ogradu uz rub ceste a zatim se odbio na sredinu prometnice i ostao točno na punoj crti okrenut u suprotnom smjeru, veli svjedok.


– Čini se da se mladi vozač precijenio i da je vozio brzinom većom nego što dopušta takav zavoj a i ostali uvjeti na kolniku a i njegova vještina. Najviše me plaši što ozlijeđeni motociklist nije pokazivao nikakve svjesne reakcije, kaže naš sugovornik i dodaje da se nada da je to bilo samo trenutno stanje i da će se mladić oporaviti u bolnici. Dodaje da je sreća što je brzo prevezen u bolnicu u Rijeci gdje mu liječnici mogu pružiti svu pomoć.


Iz Policijske uprave primorsko goranske kasnije su priopćili da prvi  nalazi s mjesta stradanja govore da se nesreća najvjerojatnije dogodila zbog toga što »mladi motociklist nije prilagodio vožnju uvjetima i stanju na cesti«. Nesreća se dogodila oko 10,20 sati. Zbog takve vožnje motociklist je izgubio kontrolu nad motorom i pao na kolnik. Motocikl se nakon klizanja zaustavio na cesti. Policija priopćava da je u klizanju vozač pao ispod kolnika u jarak dubok 5 metara. Zbog zadobivenih ozljeda i daljnjeg pružanja liječničke pomoći vozač je prevezen u bolnicu na Sušaku.Utvrđeno je da »jamaha« kojom se mladić vozio nije registrirana.