Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Tragedija

Liječnici se bore za život dječaka: Desetogodišnjak pucao karabitom i završio s iznimno teškim ozljedama glave

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor: ,
Objavljeno: 2. siječanj 2019. u 20:52 2019-01-02T20:52:00+01:00

 Desetogodišnji dječak u srijedu popodne je pokupskom Letovaniću, pucajući s karabitom, zadobio ozljede opasne za život.

Kako je priopćeno iz Policijske postaje u Sisku, dječak je hitno prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje se liječnici bore za njegov život.

Kako prenosi Jutarnji list, dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije, metalna posuda se razletjela i njene krhotine su teško ozlijedile dječaka.

Zadobio je vrlo teške ozljede glave. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje je s teškim i kompliciranim ozljedama glave završio na hitnom operacijskom zahvatu.

Policija upozorava roditelje i djecu: Eksploziv ne može biti igračka

Nakon ozljede šake dječaka u Lipovljanima elektrodetonatorskom kapislom u utorak, te teškog ozljeđivanja dječaka u Letovaniću eksplozijom acetilena iz karabita u srijedu, sisačko-moslavačka Policijska uprava uputila je javni apel roditeljima i njihovoj djeci.

Na roditelje se apelira da zaštite djecu držeći ih pod nadzorom, da im ne kupuju i ne dozvoljavaju igru eksplozivnim sredstvima i pirotehnikom. Upravo eksperimentiranje eksplozivnim sredstvima najčešće dovodi do ozljeda, koje mogu imati i tragične posljedice. Maloljetnici iz Letovanića i Lipovljana žrtve su upravo takve igre.

Policija također upućuje poruku djeci kako eksploziv u bilo kojem obliku, nikako ne može biti igračka, te da nosi veliku opasnost. Tako se blagdani, koji bi trebali biti dani mira i ljubavi, pretvaraju u svoju suprotnost, poručuju iz PU sisačko-moslavačke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.