Troje osumnjičenih

Lanac prostitucije u Zagrebu organizirao 62-godišnjak

Hina



U jednomjesečnom istražnom zatvoru završilo je troje od četvero navodnih organizatora zagrebačkog lanca prostitucije, doznaje se u državnom odvjetništvu.


Tužiteljstvo sumnja da je organizator skupine 62-godišnji Zagrepčanin koji je od ožujka do rujna 2016. »angažirao više žena koje su za novčanu naknadu pružale seksualne usluge većem broju muškaraca«. Klijente je navodno nalazio drugoosumnjičeni 46-godišnjak pa je s organizatorom sudjelovao u podjeli zarade.


U istom razdoblju, tvrdi tužiteljstvo,u organizaciju prostitucije upustile su se i dvije žene, od 40 i 30 godina. I one su navodno angažirale više prostitutki te su im pronalazili klijente, dogovarale mjesto i vrijeme pružanja usluga te također zadržavale dio zarade.




Državno odvjetništvo je protiv prvoosumnjičenika i četvrtoosumnjičenice zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje nedjela, a za preostali dvojac zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No, sudac istrage odlučio je zadržati obje žene i 62-godišnjaka, dok je drugoosumnjičenoga pustio da se brani sa slobode.


Na pitanje zbog čega je istražiteljima trebalo puno vremena da otkriju lanac prostitucije glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izjavio je u Metkoviću da uvijek treba vremena da se prikupe dokazi. Dodao je i da je policija učinkovto odradila posao, ali da za odlazak na sud nije dovoljna priča nego treba prikupiti i dokaze. Detaljnije o slučaju nije želio otkrivati kao ni komentirati medijske tvrdnje da je bila riječ o lancu elitne prostitucije.