Istražni zatvor

Krešimir Gilja pritvoren zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala i zastrašivanja prokuristice Kraša

Hina

Krešimir Gilja / Foto Jurica Galoic/PIXSELL

Krešimir Gilja / Foto Jurica Galoic/PIXSELL

Nacional navodi da je u pozadini navodnog zastrašivanja koristoljublje jer se Maricu Vidaković, navodno, trebalo natjerati da iskoristi svoj utjecaj u Krašu i pristane »na nagodbu kojom bi se okončao jedan višegodišnji sudski spor između Kraša i tvrtke Gong Gila«



ZAGREB Zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću u istražnom zatvoru završio je Krešimir Gilja, navodno nezadovoljan pisanjem tog tjednika koji je u utorak objavio da Gilju policija sumnjiči i da je organizirao pokušaj zastrašivanja prokuristice Kraša Marice Vidaković, jedne od najeksponiranijih osoba u slučaju Agorokor.


No, prema pisanju Nacionala zastrašivanje prokuristice ipak nema veze s Agrokorom, već dugogodišnjim sporom »između Kraša i tvrtke Gong Gila na čijem je čelu Josipa Gilja«, supruga Krešimira Gilje.


Nacional navodi da je u pozadini navodnog zastrašivanja koristoljublje jer se Maricu Vidaković, navodno, trebalo natjerati da iskoristi svoj utjecaj u Krašu i pristane »na nagodbu kojom bi se okončao jedan višegodišnji sudski spor između Kraša i tvrtke Gong Gila«.




Istovremeno, Gilji se na Županijskom sudu ponovno sudi zbog ubojstva iz 1999. u jednom kafiću u zagrebačkoj Ciboni kada je pištoljem, prema tvrdnjama iz optužnice, usmrtio Mirka Rimca, a ranio Ivu Jurić i Berigoja Vukojevića, sina tadašnjeg saborskog zastupnika, a kasnije i suca Ustavnog suda Vice Vukojevića.


Upravo je Ustavni sud ukinuo presudu kojom je Gilja zbog tog zločina osuđen na sedam godina zatvora uz obrazloženje da mu je povrijeđeno pravo na obranu. Sudilo mu se i za pokušaj ubojstva u jednom sesvetskom kafiću, za što je 2012. nepravomoćno osuđen na dvije godine.