Panika u staroj gradskoj jezgri

Kraj drame u Dubrovniku: Hitna odvezla muškarca koji je prijetio plinskim bocama

Hina

Foto Hrvoje Batinić, IB

Foto Hrvoje Batinić, IB

Oko 13:00 sati susjede u Žudioskoj ulici su nakratko evakuirali jer je muškarac srednje dobi u ruci držao upaljač i plinsku bocu te je prijetio da će sve dići u zrak. Na terenu su vatrogasci, policija, pirotehničari, hitna pomoć, a stigli su i specijalci



NOVO 19.30 Muškarca koji je u Dubrovniku prijetio da će se raznijeti plinskom bocom policija je oko 18 sati savladala uz sredstva prisile te je vozilom Hitne pomoći odvezen u Opću bolnicu.


On se poslijepodne zatvorio u stan u Žudioskoj ulici, u povijesnoj gradskoj jezgri, te je prijetio da će se raznijeti plinskom bocom, a policija je s njim pregovarala.Kako je istaknula glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Andrijana Biskup, policija je nakon nekoliko sati neuspješnih pregovora odlučila djelovati.


»Nakon nekoliko sati neuspješnih pregovora donesena je odluka da se nasilno uđe u stan. Policija je morala primijeniti sredstva prisile, a prioritet nam je bio ukloniti opasnost za njega i za okolinu«, rekla je Biskup.


Neslužbeno se može doznati kako je policija u stan ušla preko krova i kroz ulazna vrata, gdje ih je muškarac dočekao s otvorenim plinom iz boce, a u rukama je imao upaljač i nož.Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava potvrdila je prije toga kako je primila dojavu o »određenim sigurnosnim okolnostima« te da je s tim u vezi »poduzela odgovarajuće mjere u suradnji s ostalim sigurnosnim službama«.


Po neslužbenim informacijama, riječ je o psihički nestabilnom muškarcu. Iako su prve informacije upućivale na to da je riječ o mlađoj osobi, na kraju se utvrdilo kako je riječ o 47-godišnjaku iz Dubrovnika.


NOVO 18.10 Mlađeg muškarca koji je u Dubrovniku prijetio da će se raznijeti plinskom bocom, nakon pregovora s policijom, oko 18 sati odvezlo je vozilo Hitne pomoći.


———


Policija je danas oko 13 sati zaprimila dojavu o određenim sigurnosnim okolnostima na području stare dubrovačke gradske jezgre, te su poduzete odgovarajuće mjere, javlja portal Dubrovački dnevnik.




Cijela drama odvija se u Žudioskoj ulici u povijesnoj jezgri. Oko 13:00 sati susjede su nakratko evakuirali jer je muškarac srednje dobi u ruci držao upaljač i plinsku bocu te je prijetio da će sve dići u zrak, neslužbeno saznaje Dubrovački dnevnik. 


Iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su da poduzimaju sve potrebne mjere te će mirnim putem pokušati riješiti situaciju.


Na terenu su vatrogasci, policija, pirotehničari, hitna pomoć, a stigli su i specijalci koji su upravo ušli u kuću kako bi pokušali situaciju dovesti pod kontrolu.


Prema neslužbenim informacijama, riječ je o psihički nestabilnom muškarcu, javlja Hina.


Sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila osiguravaju područje. Prema zadnjim informacijama, kreće akcija ulaska u jednu od kuća na spoju Žudioske i Prijekog, te su vatrogasci spojili cijevi koje su već prije preventivno razvučene između kuća. 


Susjedi kažu da je muškarac inače miran i da nije radio slične incidente. Tijekom dana je više ljudi pregovaralo s njim da to ne radi, ali bezuspješno.