Suđenje za ozljeđivanje maloljetnice

Konobar o napadaču iz autobusa u Kraljevici: Optuženi je popio pola litre »pelina«

Slavica Kleva

Željko Filipić družio se s »čašicom« prije incidenta u autobusu / Foto S. DRECHSLER

Željko Filipić družio se s »čašicom« prije incidenta u autobusu / Foto S. DRECHSLER

Čini mi se da je naručivao »pelin« i mislim da je popio oko pola litre, odgovorio je svjedok na pitanje Filipićeva odvjetnika može li se prisjetiti što je optuženi konzumirao prije samog nemilog događaja



RIJEKA U vrijeme optuženog događaja radio sam kao konobar u cafe baru Cobra u Kraljevici i tada sam prvi put vidio okrivljenika koji je u kafić došao u moju poslijepodnevnu  smjenu kad sam radio sam u lokalu. Čini mi se da je u kafić došao u trijeznom stanju, naručio je više alkoholnih pića, ali se, s obzirom na protok vremena, ne mogu baš sjetiti koja. Nakon što sam procijenio da se doveo u alkoholizirano stanje, odbio sam mu poslužiti piće te se udaljio iz kafića. Da je u alkoholiziranom stanju, procijenio sam po tome što je postao vulgaran prema meni, tražio je da mu natočim piće i pritom mi je psovao majku, a nakon što mu nisam natočio piće, izišao je iz kafića. Prije nego što je izišao iz kafića popričao je s jednim gostom, ali nije radio druge neugodnosti.


 Nakon tri do četiri dana saznao sam što se dogodilo i to od više osoba jer je Kraljevica malo mjesto, da je okrivljenik napao moju poznanicu. No, ona mi je nakon nekog vremena i sama ispričala što joj je napravio tijekom vožnje u autobusu.


Tako je svjedočio devetnaestogodišnji konobar u nastavku suđenja Željku Filipiću iz Križišća kojemu se pred vijećem za mladež sutkinje Damire Delost sudi za teško ozljeđivanje i upućene prijetnje maloljetnici.




Svjedok je opisao okolnosti činjenice da je prije nemilog incidenta koji se dogodio potkraj listopada prošle godine optuženi Željko Filipić proveo u društvu s »čašicom« u lokalu u kojemu je zaposlen kao konobar.


– Čini mi se da je naručivao »pelin« i mislim da je popio oko pola litre, odgovorio je svjedok na pitanje Filipićeva odvjetnika može li se prisjetiti što je optuženi konzumirao prije samog nemilog događaja.


Optužnicom se Filipić tereti da je prijetio i nanio tešku ozljedu maloljetnoj djevojci. Nakon što je ušla u autobus na autobusnoj stanici u Kraljevici, za njom je ušao optuženi, ali ju je najprije provocirao  kišobranom po stražnjici, na što je ona burno reagirala, ali je on svejedno sjeo  ispred nje i nije ju ostavio na miru. Iziritiran njezinim ignoriranjem, Filipić ju je najprije nekoliko puta ošamario pa preselio i sjeo pored nje. Podignuo je noge na sjedište i tako joj blokirao prolaz, a na njezinu molbu da je ostavi na miru, uhvatio je rukom za kosu svezanu u rep i udarao njezinom glavom u metalni okvir naslona prednjeg sjedišta! Djevojka je pokušala pobjeći, vrištala, on ju je uhvatio za ruku i povukao natrag na sjedište, no ona mu je svejedno govorila da će zvati policiju kada dođe kući. Na to joj je Filipić prijetio da će ubiti i nju i brata joj i  opet udario nekoliko puta njezinom glavom  u naslon prednjeg sjedala, uslijed čega je nesretna djevojka zadobila prijelom nosne kosti s pomakom, ozljedu teške naravi.


Na samom početku suđenja Filipić je izjavio da se ne osjeća krivim, no proces se nastavlja. Ispitat će se još neki svjedoci, pribaviti zdravstveni karton optuženog, a bit će i psihijatrijski vještačen na okolnosti ubrojivosti.