Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
22. ožujka 2019.
Nesreća na čvoru Čavle

foto Kombi s Pakistancima sletio s ceste: Petero ih je zadobilo teške tjelesne ozljede

Foto Roni BRMALJ
Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2018. u 9:28 2018-06-22T09:28:00+02:00

Petero je zadobilo teške tjelesne ozljede od kojih je troje zadržano u jedinici intenzivnog liječenja. Od to troje jedan je podvrgnut operativnom zahvatu, kazala nam je voditeljica Hitnog trakta Jedinice Sušak KBC- dr.  Martina Pavletić

RIJEKA Na čvoru Čavle, dijelu autoceste Rijeka Zagreb u blizini  benzinske crpke Petrol oko 8 sati došlo je do slijetanja kombi vozila talijanskih nacionalnih oznaka.

U službenom priopćenju riječke policije navodi se da je Fiat Dukatom upravljao 46-godišnji mađarski državljanin. 

Kriminalističkim istraživanjem se trenutno utvrđuju sumnje da je Mađar uzrokovao prometnu nesreću kao i da je u cilju ostvarenja ilegalne materijalne koristi bez dozvole prevozio strane državljane,  najvjerojatnije pakistanske koji ilegalno borave na području nase zemlje.Nakon istraživanja protiv 46-godišnjaka bit će podnijete odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. 

Kriminalističko istraživanje se nastavlja

Nakon očevida prometne nesreće nešto su jasnije okolnosti kako se nesreća i dogodila. 

Za upravljačem kombija nalazio se vozač mađarski državljanin koji je u blagom zavoju u smjeru Orehovice zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor  te se okrenuo na lijevi bok, proklizavajući zaustavio  na sredini desnog traka.

Vozač nije ozlijeđen.

Po svemu sudeći riječ je imigrantima koji su se pokušali dočepati zemalja Europske unije. Iako neslužbeno, doznajemo da osim vozača koji "natuca" engleski jezik nitko od stradalih se nije mogao sporazumijeti, a i vozač kombija kaže da je nesretnike pokupio ispred nekog tunela, ali ne kaže ni gdje ni kojeg.

Stoga ne sumnjamo, kriminalističko istraživanje o svim okolnostima koje su dovele do nesreće, ali i utvrđivanja identiteta svih stradalih kao i konačnom cilju njihova putovanja koje je naprasno prekinuto u zavoju kod čvora Čavle se nastavlja.

Troje na intenzivnoj njezi

Na Hitni trakt Sušak dovedeno je 12 osoba, prva osoba u 8.25 sati, a posljednja u 9.17 sati. Petero je zadobilo teške tjelesne ozljede od kojih je troje zadržano u jedinici intenzivnog liječenja. 

Od to troje jedan je podvrgnut operativnom zahvatu, kazala nam je voditeljica Hitnog trakta Jedinice Sušak KBC- dr.  Martina Pavletić. 

Preostalih sedmero putnika uglavnom je lakše ozlijeđeno, neki su i otpušteni dok su neki još uvijek na Hitnom traktu zadržani na daljnjem promatranju.

Voditeljica nam je po tvrdila da ih vide još uvijek kao nepoznate s obzirom da su svi bez dokumenata,  a i postoji jezična barijera.Neslužbeno doznajemo da je riječ o pakistanskim državljanima. 

- Ovu nesreću kvalificiramo kao veliku, digli smo ljude iz pripravnosti ali i liječnike neovisno o pripravnosti. Također,  ostali su i oni koji su radili u noćnoj smjeni, anesteziolozi i kirurzi pa smo u vrlo kratkom vremenu uspjeli organizirati i primiti unesrećene,  uz organizaciju i popratnih službi, od apoteke do prehrane, kratko je kazala dr.Pavletić.

Riječka policija navodi i slučaj sinoć uhvaćenog 67-godišnjaka koji je u teretnom vozilu Citroën ilegalno prevozio 14 Afganistanaca ali ga je policija uhvatila i spriječila u daljnjem naumu na području Brešce. Vozač Citroena također se nalazi na kriminalističkom istraživanju.

Nesreća na čvoru Čavle

Nesreća na čvoru Čavle

C2206BR1

C2206BR2

C2206BR5

C2206BR4

Kako javlja HAK, zbog ove prometne nesreće jedno vrijeme ta dionica je bila zatvorena, a zatim se vozilo usporeno, jednim trakom. Prometne nesreće dogodile su se i na autocesti A1, između odmorišta Rašćane i čvora Ravča, te na čvoru Ivanja Reka, na autocesti A4.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka