Požar pod kontrolom

Komadina i Obersnel obišli požarište u Škurinjama i zahvalili vatrogascima: Važno je da nema ljudskih žrtava

Fiore Vežnaver

Požar koji je buknuo u skladištu i prodajnom prostoru tvrtke Elgrad cijelu su noć gasili vatrogasci JVP Rijeka uz pomoć kolega s Grobnika, Halubja i Liburnije



Zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina, rano jutros obišao je požarište na adresi Škurinjska cesta u Rijeci i razgovarao sa zapovjednikom smjene Borisom Kauzlarićem o detaljima događaja.


Požar koji je buknuo u skladištu i prodajnom prostoru tvrtke Elgrad cijelu su noć gasili vatrogasci JVP Rijeka uz pomoć kolega s Grobnika, Halubja i Liburnije.


“Važno je da nema ljudskih žrtava”, rekao je župan u izjavi ekipi HRT-a, koja je jutros snimala požarište, i zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji i stavljanju požara pod kontrolu. “Naši vatrogasci najbolji su dokaz koliko je važno da sustav zaštite i spašavanja dobro funkcionira”.




Oko 11 sati mjesto velikog požara obišao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel:


– Šteta je zasigurno vrlo velika, ali najvažnije je da nema ljudskih žrtava, izjavio je Obersnel pohvalivši požrtvovnost i brzu intervenciju vatrogasnih snaga.


Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci.  Vatrogasci su požar uspjeli lokalizirati pola sata nakon ponoći, a na terenu su proveli cijelu noć kako bi nadzirali požarište. Nad požarištem se još uvijek diže dim, u tijeku je ugušivanje požara.



Dojava o požaru zaprimljena je u 21.20 nakon čega su vatrogasci izašli na teren.


Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.


Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.


Požar katastrofalnih razmjera izazvao je veliku pozornost ljudi, mnogi vozači zaustavljali su automobile na glavnoj cesti, ponad skladišta u plamenu, kako bi promatrali neviđenu akciju vatrogasaca.



Snimio Fiore Vežnaver


Snimio Fiore Vežnaver