Potraga na moru

Kod Ilovika nestao 26-godišnji ronilac iz Malog Lošinja

Šarlota Brnčić

Pronađena je plastična brodica malološinjskih oznaka dužine 6,5 m kojom je isplovio 26-godišnjak, kao i signalna plutača s 3 komada ribe. U 23,30 sati na istoj poziciji na dubini od 20 m pronađene su 2 puške za podvodni ribolov



RIJEKA – Mladi ronilac s Lošinja nestao je sinoć u moru kod Ilovika kamo se uputio u ribolov. Potraga za njima traje i danas.


Naime, službenici Postaje pomorske policije Rijeka zaprimili su jučer oko 22 sata dojavu o nestanku 26-godišnjeg ronioca na dah iz Malog Lošinja, koji se u utorak oko 10 sati brodicom uputio na podvodni ribolov u blizini otoka Ilovika. Pomorska policija se odmah uključila u potragu, u suradnji s Centrom za traganje i spašavanje na moru, Lučkom kapetanijom Ispostave Mali Lošinj, a u potragu su se uključili i lokalni građani, izvijestila je PU primorsko-goranska.


Oko 22,45 sati na 250 m od obale Ilovika pronađena je plastična brodica malološinjskih oznaka dužine 6,5 m kojom je isplovio 26-godišnjak, kao i signalna plutača s 3 komada ribe. U 23,30 sati na istoj poziciji na dubini od 20 m pronađene su 2 puške za podvodni ribolov.




Potraga je privremeno obustavljena danas ujutro oko 1,45 sati, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i ograničene vidljivosti. Danas u 6,00 sati ponovno je započeta potraga površine mora, a u potragu podmorja će se uključiti i ronioci Specijalne jedinice policije MUP-a RH.