Kobno “hvatanje luka”: mopedist u bolnici nakon sudara s vatrogasnim vozilom

Slavica Kleva

Ulaz i izlaz iz postaje vrlo je uzak i nespretan za velika vatrogasna vozila. Uzalud i rotirajuća svjetla prilikom ulaska i izlaska na intervencije, neki vozači zanemare znakove, kaže voditelj smjene JVP Centar Rijeka Željko Ornik



RIJEKA  U nesvakidašnjem sudaru vatrogasnog vozila i mopeda koji se dogodio ispred ulaza u vatrogasnu postaju Centar Rijeka u Krešimirovoj ulici, stradao je B. N. (40), vozač mopeda »piaggio beverly«.


Vatrogasno vozilo i moped kretali su se kolničkim tracima iz smjera grada prema Mlaki. U trenutku kad je vozač vatrogasnog vozila skrenuo ulijevo kako bi »uhvatio luk« i ušao u dvorište postaje, mopedist koji je vozio desnim kolničkim trakom udario je u bok vatrogasnog vozila. Nakon udarca pao je s mopeda i prevezen je u bolnicu gdje je operiran zbog prijeloma koji je zadobio, no izvan je životne opasnosti. 


– Strašno nam je žao što je motociklist stradao. Vraćali smo se s jedne intervencije, spasili smo jednu mačku da bi na kraju stradao čovjek. Na žalost, čudo da se ovakve nesreće ne događaju i češće. Ulaz i izlaz iz postaje vrlo je uzak i nespretan za velika vatrogasna vozila. Uzalud i rotirajuća svjetla prilikom ulaska i izlaska na intervencije, neki vozači zanemare znakove, a nama je teško izaći upravo zbog luka koji moramo napraviti zbog veličine vatrogasnih vozila, kazao je nakon nesreće voditelj smjene JVP Centar Rijeka Željko Ornik.