Nepravomoćna presuda

KRIV JE Davidu Komšiću 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine Krupljan

Vanja Vesić

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Komšić je s 88 uboda i rezova nožem ubio bivšu djevojku



David Komšić proglašen je krivim za ubojstvo 18-godišnje trudnice Kristine Krupljan i sušen je na 30 godina zatvora. 


Komšić je s 88 uboda i rezova nožem ubio bivšu djevojku kobne večeri 22. veljače 2017. u njezinom automobilu iz bezobzirne osvete i ljubomore na izrazito okrutan način.


Obitelj Davida Komšića za vrijeme izricanja presude izašla iz sudnice. 




Prema optužnici, Komšić je 18-godišnju Kristinu Krupljan izmasakrirao nakon što su se vratili s večere u jednom restoranu u centru Zagreba.


Kristina je Davidu rekla kako više ne želi imati više nikakav kontakt s njim jer te trudna i u vezi s drugim muškarcem. U njezinom autu Komšić ju je stisnuo uz sjedalo, onemogućivši joj bijeg iz vozila a potom izvukao nož i zadao joj 88 uboda i rezova po tijelu zbog kojih je nesretna djevojka u agoniji iskrvarila u svom autu. Preminula je na parkiralištu u naselju Volovčica nedaleko od doma u kojem je živjela s majkom. Komšić je u panici pobjegao.


Nazvao je svoju sestričnu i drhtavim glasom zamolio da dođe po njega. Presvukao se u trenirku njezina dečka prije nego su otišli do kuće Komšićevih. David je tek onda s ocem otišao na policiju. Zbog svih tih mučnih detalja Tužiteljstvo je tijekom procesa zastupalo tezu da se radi o okrutnom ubojstvu iz bezobzirne osvete jer je okrivljeni znao da je u vezi s drugim muškarcem. Držeći je rukom za tijelo kako bi je onemogućio u bijegu iz auta ukazivalo je na kriminalnu volju. Žrtva se pokušala obraniti, o čemu svjedoče obrambene rane te tragovi obuće na staklu.


Foto: Marko Lukunic/PIXSELL


Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



Kristina je bila svjesna smrti jer nije umrla odmah i trpjela je teške patnje što ponašanju ubojice daje elemente okrutnosti, zaključilo je Tužiteljstvo na kraju suđenja. Tijekom procesa doznalo se da je tek punoljetni momak bio vlasnik i korisnik triju osobnih automobila, mercedesa iz 2008. godine i dva vw pola iz 2002. i 2008. te da se protiv njega u to vrijeme još vodio postupak zbog izazivanje prometne nesreće u travnju 2016. u kojoj je, podsjećamo, smrtno stradao umirovljenik. Tada je vozio očev mercedes. Za to nedjelo kasnije je i osuđen.


Ujedno, bio je i optužen da je s dvojicom prijatelja presreo Kristinu vozilom na cesti, nakon čega joj je oštetio vozilo i uzeo mobitel.


Žrtva ga je prijavljivala i zbog prijetnji i nasilja, a neke je prijave sama povukla. Viša sudska savjetnica i socijalna pedagoginja Mateja Babić zaključila je da mladi Komšić gradacijom svoje ličnosti emocionalno nestabilna ali odrasla osoba, “tankog fitilja”, snižene tolerancije na frustracije. Osim što je konzumirao marihuanu prilikom noćnih izlazaka trošio je kokain u kombinaciji sa žestokim pićima